Stjernekok taber sag mod Michelin-guide i strid om ost

En fransk kok forlangte at se notater fra en Michelin-anmelder, der skrev, at kokken havde brugt cheddarost.

Den franske stjernekok Marc Veyrat lagde sag an mod Michelin-guiden, efter at hans restaurant mistede en stjerne i guiden.

Den franske stjernekok Marc Veyrat lagde sag an mod Michelin-guiden, efter at hans restaurant mistede en stjerne i guiden.

NANTERRE:En af Frankrigs førende kokke, den 69-årige Marc Veyrat, har tirsdag fået afslag på et søgsmål mod restaurantguiden fra Michelin.

Kokken havde lagt sag an mod den prestigefulde spiseguide, efter at hans restaurant i januar 2019 var blevet nedgraderet fra tre stjerner - det højst mulige antal - til to stjerner.

En del af guidens begrundelse var, at restauranten, Maison des Bois, havde benyttet sig af engelsk cheddarost i ostesouffléen.

Det er ifølge Veyrat dog forkert. Restauranten skal i stedet have brugt franske oste, og den stærke gule farve skal være kommet fra safran.

Veyrat havde derfor forlangt at se Michelin-anmelderens notater samt en kvittering fra restaurantbesøget.

Men det blev altså afvist af domstolen i Nanterre lidt uden for Paris. Her lød det, at kokken ikke havde fremlagt "et eneste bevis" for, at restauranten havde lidt skade af at blive nedgraderet i guiden.

Veyrat havde forlangt et symbolsk beløb på en euro.

Kokken led af depression efter fratagelsen af en Michelin-stjerne, og i et interview med tv-stationen France 2 har han udtalt, at fratagelsen af stjernen var det værste, der kunne ske for ham. Det skriver The Guardian.

Michelins advokater har i løbet af sagen kaldt Marc Veyrat for en "narcissistisk diva" og krævet 30.000 euro i kompensation.

- Det er et spørgsmål om at respektere friheden til kritik og til at have en mening i vores land, siger Michelin-advokat Richard Malka.

Han mener, at ingen kritiker fremover ville kunne give kritik uden at "ryste på hånden", hvis Veyrat havde fået medhold i sagen.

Marc Veyrat blev i november af guiden French Gault & Millau tildelt en "Gylden Kokkehue" og en plads som en af ti udødelige franske kokke.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.