Stjernespækket jury klar til Cannes Film Festival

Instruktør Ang Lee og skuespiller Nicole Kidman er blandt medlemmerne af juryen i Cannes.

Stjernespækket jury klar til Cannes Film Festival

Fra 15. til 26. maj forvandles byen Cannes i Frankrig til et mekka for passionerede filmfolk og fans, når Cannes Film Festival løber af stablen for 66. gang.

Undervejs skal en jury på ni mand afgøre, hvem der fortjener Palme d’Or - bedre kendt som Den Gyldne Palme - som gives for bedste film.

Juryen ledes af den legendariske instruktør og producer Steven Spielberg. Han får selskab af otte topfolk fra filmbranchen, som nu er offentliggjort på Cannes Filmfestivalens hjemmeside.

Ud over Spielberg er der fire instruktører i juryen. Blandt andre Ang Lee, som er kendt for at have instrueret "Brokeback Mountain" og tidligere på året vandt en Oscar for "Life of Pi".

Derudover er der en tidligere vinder af Den Gyldne Palme i juryen i skikkelse af instruktøren Cristian Mungiu. Også den japanske instruktør Naomi Kawase og den britiske instruktør Lynne Ramsay er med i juryen.

På skuespillersiden er den franske skuespiller Daniel Auteuil, østrigske Christoph Waltz, Bollywood-navnet Vidya Balan samt den australske Hollywood-stjerne Nicole Kidman med til at udpege vinderen, som kåres den 26. maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk