Skolevæsen

Stjernestund i Tornby

En lille flok elever fik som de første lov til at bruge stjernekikkerten. I mangel af stjerner på den blå himmel, nærstuderede eleverne grenene på træerne i nærheden. FOTO: BENTE PODER

En lille flok elever fik som de første lov til at bruge stjernekikkerten. I mangel af stjerner på den blå himmel, nærstuderede eleverne grenene på træerne i nærheden. FOTO: BENTE PODER

TORNBY:Elever og lærere på Tornby-Vidstrup Skole fik en stjernestund fredag formiddag og de regner med at få mange flere fremover, efter at de har indviet skolens nye stjerneplads. Med penge fra Realkredit Danmarks Kloge Kvadratmeter-pulje - 78.200 kr. - er et kedeligt 72 kvadratmeter stort gangareal blevet forvandlet til et naturfagligt samlings- og lærested. En stor stjerne er nedlagt i gulvet og der er sat nye borde og stole ind. Møblerne blev opstillet efter en snedig plan, så de kom til at stå helt rigtigt i forhold til stjernen. - Men eleverne havde bestemt ikke berøringsangst. Aldrig så snart vi havde stillet møblerne korrekt op, snuppede de dem og flyttede dem ud til væggene, fortalte skoleinspektør Pernille Daarbak ved indvielsen. Lærerne har flere gange sat møblementet på plads igen, men eleverne bliver ved med at flytte rundt, og nu er de voksne nået frem til den arbejdsbesparende konklusion, at elevernes måde er udmærket. Skolen har også fået et smartboard, der er knyttet til en computer, og en stjernekikkert. Væggene er blevet renoveret og malet lyse og eleverne har dekoreret stjerner i massevis og hængt op i loftet, så arealet er blevet rigtig hyggeligt. - Jeg tror det her er et rigtig godt sted, og der har været aktivitet lige siden det blev færdigt, fortalte Pernille Daarbak. Stjernekikkerten kan bruges til at optage billeder af stjernehimlen, men det er jo sjældent mørkt nok, mens eleverne er i skole. - Derfor har vi bestemt at I kan låne kikkerten med hjem - efter særlige forskrifter, oplyste skoleinspektøren eleverne. Bagefter kan eleverne vise deres optagelser på smartboardet. Skolen har brugt hver en krone af pengene fra Realkredit Danmark, og der er også blevet til en klimastation, som bliver placeret ved sfo¿en, når byggeriet er færdigt.