Støberiet blomstrer

Beboerne på plejehjem har fået en ny oase

Plantekasserne ved Støberiet giver glæde blandt beboerne.Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Plantekasserne ved Støberiet giver glæde blandt beboerne.Foto: Kurt Bering Kurt Bering

Af Mette Møller

mette.moeller@nordjyske.dk

BRØNDERSLEV:På Dronningens fødselsdag fejrede beboerne på plejehjemmet Støberiet i Brønderslev ikke kun den runde, royale dag - de fejrede samtidig, at de har fået gjort deres terrasse pænere. De har fået doneret fire plantekasser af Krista og Hans Risagers Fond, og i kasserne er plantet blomster, jordbær og tomater.

Det blev fejret med lagkage og kaffe i et stort fælles rum, hvor flere langborde blev besat af beboere, en del i kørestol, mange med gråt hår - og masser af god stemning.

Beboerne var glade for de nye plantekasser, der nu står på fliserne sammen med nogle bænke og borde, så man kan sidde udenfor i pæne omgivelser.

- Jeg kan godt lide at komme ud på terrassen. Jeg elsker at komme ud, og jeg har været vant til at være meget ude, fortalte beboer Frede Christensen.

Han synes, det betyder meget, at der er blevet gjort ekstra pænt udenfor plejehjemmet. Han er vant til at sætte pris på blomster.

- Jeg var i sin tid gift med en dame, der var datter af en gartner og har stået i gartnerforretning i mange år, smilede han.

De frivillige fra Centerrådet på Støberiet ilede rundt og serverede lagkage og kaffe langs bordene. Formand for Centerrådet, Anne Marie Mejlvang, fortæller at området udenfor bliver brugt meget.

- Der har vi også nogle spil ude, for eksempel stigegolf, fortæller hun.

Der er også planer om måske at så lidt krydderurter i blomsterkasserne. Kasserne har hjul under, så de kan flyttes.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.