Støbt vanilliecreme med jordbær og vanillieskum

Nem opskrift på lækker dessert.

foto: Jens Morten

foto: Jens Morten

Ingredienser

  • 3 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 4 blade husblas
  • 50 gr sukker
  • 1/2 dl pasteuriseret æggeblomme
  • 1 bakke jordbær Vaniljecremen 2 dl fløde, 2 dl mælk, sukker og en halv stang vanilje koges op, pisk æggeblommerne i. Udblød husblasen i kold vand, smelt den ved svag varme og vend den i den opkogte vaniljecreme, støb massen i en dyb tallerken og stil den på køl, til den har sat sig. Jordbær Jordbær skylles og skæres i halve, læg dem nu oven på den støbte creme Vanilleskum 1 dl fløde og 1 dl mælk koges op med en halv stang vanilje og lidt sukker, hold den lun og skum den op med en stavblender.