Skagen

Støj-helvede i Skagen i uge 29

Nyt nødråb fra fastboende skagboer, der vil have stoppet larmen fra The Old Irish Pub på Havnevej

Vi har dispensation til at spille udendørs onsdag til lørdag i uge 29, og vi overholder alle regler, siger Simon Møller, bestyrer af The Old Irish Pub på Havnevej i Skagen.Arkivfoto: Peter Broen

Vi har dispensation til at spille udendørs onsdag til lørdag i uge 29, og vi overholder alle regler, siger Simon Møller, bestyrer af The Old Irish Pub på Havnevej i Skagen.Arkivfoto: Peter Broen

SKAGEN:Der er gang i den i Skagen, her i uge 29.

Lige lovlig meget gang i den, mener flere af de fastboende skagboer.

Maibritt og Ole Bo, der driver Galleri Bo på Havnevej 10, er voldsomt generet af støjen fra genboen, The Old Irish Pub, og de føler sig magtesløse, da hverken kommunen eller politiet griber ind.

- Vores åbningstid er typisk 10-21, men støjniveauet er så højt, at vi har været tvunget til at lukke kl. 19. Vi kan simpelthen ikke holde til mere. Langsomt men sikkert bliver vi knust af dette støj-helvede, siger Ole Bo.

Lejerne flygter fra støjen

Loyale og trofaste lejere af en udlejningsejendom oven på galleriet er rejst, og nye lejere har også forladt lejligheden før tid på grund af støjen.

Ole Bo, der også er ejendomsmægler, har fremvist boliger i området, men alle takker nej og forlader grunden, så snart de hører støjen.

Ole Bo frygter, at beboere og erhvervsdrivende i området i værste fald kan blive tvunget til at lukke og flytte og forstår ikke at kommunen ikke følger op og handler konsekvent på gentagne aftalebrud.

Hver restaurant kan søge om max. 10 dispensationer til at spille udendørs musik, der overskrider de vejledende støjgrænser.

- Vi har dispensation onsdag til lørdag i denne uge og overholder alle regler. Vi er i dialog med kommunen og er ikke ude på at ødelægge noget. Tværtimod. Vi har lavet støjmålinger og plomberet vores musikanlæg, siger Simon Møller, bestyreren af The Old Irish Pub.

50.000 mennesker støjer ...

Ifølge Anders Brandt Sørensen (S), formand for plan- og miljøudvalget, har kommunen gjort sin del af arbejdet.

- Vi har fået 5-10 klager over støjen. Jeg kan godt forstå frustrationen, men der er altså 50.000 mennesker i Skagen for øjeblikket, og vi har en turismestrategi, der siger, at der skal være lidt friere tøjler og plads til fest og farver om sommeren i Skagen.

- Vi tager gerne et møde med restauratørforeningen til efteråret og drøfter om, det er det rette niveau, eller om vi skal gøre noget andet næste år.

- Her og nu er det politiets opgave at kontrollere, om alle overholder reglerne. Sådan er arbejdsdelingen. Kommunen har ikke døgnbemanding, og vi vil ikke være politi og kontrollere, om restauratørerne spiller for åbne vinduer.

- Pub’en har haft et akkrediteret firma til at lave støjmålinger. Vi må stole på, at de ikke snyder på vægten, og de har lavet den lydsluse, vi har bedt om, siger Anders Brandt Sørensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.