Politik

Støjberg forsvarer Listhaug: Norsk debat har været hysterisk

Norges justitsminister er trådt af efter et kontroversielt opslag på Facebook, der kan have truet regeringen.

Debatten om Sylvi Listhaugs facebookopslag har været "fuldstændig overdreven og hysterisk", skriver Inger Støjberg på Facebook. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

Debatten om Sylvi Listhaugs facebookopslag har været "fuldstændig overdreven og hysterisk", skriver Inger Støjberg på Facebook. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

- I dag har min gode veninde og kollega Sylvi Listhaug måtte trække sig som justits-, beredskabs- og indvandringsminister i Norge.


Sådan indleder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) et opslag på Facebook, hvor hun forsvarer Norges netop tilbagetrådte justitsminister, Sylvi Listhaug.

Listhaug valgte at trække sig blot få timer før en mistillidsafstemning i Stortinget.

- Det er sket efter en, efter min mening, fuldstændig overdreven og hysterisk debat om en Facebookopdatering, som Sylvi skrev om Norges politik over for fremmedkrigere for et par uger siden, fortsætter Støjberg opslaget.

- Den norske venstrefløj har fuldstændig bevidst misforstået, det hun skrev, og brugt det i mod hende.

Sylvi Listhaug er blevet beskyldt for i et opslag på Facebook at besudle mindet om de mange terrorofre på Utøya i 2011. Sagen har truet med at vælte den borgerlige trepartiregering.

På et pressemøde forklarer Listhaug, at hun træder tilbage for at beskytte sit parti, Fremskittspartiet, efter det, hun kalder en "heksejagt".

Den udlægning giver Støjberg udtryk for at være enig i i facebookopslaget, som er ledsaget af et billede af Støjberg og Listhaug, der begge smiler.

- Hvis den norske venstrefløj tror, at de har vundet en sejr i dag, så gør de efter min mening regning uden vært.

- For det første bliver hendes dygtige håndtering af udlændingepolitikken savnet, og for det andet er jeg fuldstændig overbevist om, at Sylvi vil komme endnu stærkere tilbage, afslutter Støjberg opslaget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst