Støjberg om rekordstort asylpres: Vi kan håndtere det

Integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at Danmark har kapaciteten til at håndtere stort asylpres.

Det er mange, det er rigtig mange. Men det er ikke noget, Danmark ikke kan håndtere.

Nogenlunde sådan kan man opsummere budskabet fra integrationsminister Inger Støjberg (V), efter at det er kommet frem, at omkring 3500 personer søgte asyl i Danmark alene i oktober.

Tallet slår den hidtidige rekord på godt 3100 personer fra september sidste år, og til sammenligning kom der i alt 3800 asylansøgere til Danmark i hele 2011.

Om den nuværende situation siger Inger Støjberg:

- Det er et stort tal, men vi kan håndtere situationen. Og vi har den kapacitet, der skal til, både når det gælder behandling af sagerne og i forhold til at få huset de asylansøgere, der kommer til Danmark, siger hun og tilføjer:

- Men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ønsker at få begrænset tilstrømningen til Danmark.

I øjeblikket forhandler Støjberg en række stramninger på udlændingeområdet med de øvrige partier i blå blok. En af stramningerne går på at indføre en integrationsydelse på SU-niveau til ledige, der ikke har opholdt sig syv af de seneste otte år i Danmark.

Tidligere har regeringen også strammet reglerne for at opnå statsborgerskab, ligesom man har indført integrationsydelsen til nytilkomne.

- Vi sidder i øjeblikket og forhandler opstramninger på udlændingeområdet, og jeg er sådan set ikke i tvivl om, at de stramninger, vi allerede har gennemført, har betydet en mindsket tilstrømning.

- Men det ændrer ikke på, at jeg ønsker at begrænse tilstrømningen yderligere, siger integrationsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.