Støjberg overvejer at hyre flere i Udlændingestyrelsen

Asylansøgeres månedlange ventetid på indledende samtale kan betyde, at der skal ansættes flere sagsbehandlere.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) siger til Ritzau, at hun kigger på mulighederne for at ansætte flere medarbejdere i Udlændingestyrelsen. Nye asylansøgere må nemlig vente op til ti måneder, før de kan komme til indledende samtaler i styrelsen.

- Når vi ser en forøget ventetid, hænger det sammen med, at der er en stor tilgang af asylansøgere i Danmark i øjeblikket.

- Det betyder, at Udlændingestyrelsens medarbejdere arbejder på højtryk, og styrelsen omprioriterer deres ressourcer, men vi kan komme i en situation, hvor der skal ansættes flere, siger ministeren.

Integrationsministeren understreger dog, at man i styrelsen arbejder på højtryk for at komme ventetiden til livs.

- Jeg ser gerne, at vi får behandlet asylsagerne så hurtigt som muligt, fordi der er nogen, der ikke har ret til at være i Danmark. De skal selvfølgelig sendes ud af landet hurtigst muligt.

- Udlændingestyrelsens medarbejdere gør alt, hvad der er menneskeligt muligt for at få behandlet sagerne hurtigst muligt, siger hun.

Det er dog ikke nok for Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen. Han siger til Ritzau, at han vil have regeringen til at sætte proppen i over for asyltilstrømningen.

Kritikken preller imidlertid af på integrationsministeren, som mener, at Dansk Folkeparti "forhaler" forhandlingerne om yderligere stramninger på asylområdet.

- I og med at DF forhaler forhandlingerne på grund af diskussionen om flygtningelandsbyer, så lader opstramningen desværre vente på sig.

- Jeg så gerne, vi skulle førstebehandle lovforslaget inden jul, men det kan komme til at knibe nu. Det kan medføre, at vi får flere asylansøgere, end vi ellers ville have fået, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.