Støjberg på visit i Rødby: Mange er bange for politiet

Integrationsminister Inger Støjberg var mandag aften i Rødby for selv at se på flygtningesituationen.

Politiet gør det godt, og mange af de flygtninge og migranter, som er ankommet fra Tyskland til Danmark, er bange for myndighederne.

Det mener integrationsminister Inger Støjberg (V), efter at hun mandag aften gæstede Rødby, hvor størstedelen af de nyankomne flygtninge og migranter er kommet til.

- Det er en svær situation i Rødby. Politiet håndterer det utrolig godt og utrolig professionelt og med meget stor empati, siger Støjberg til DR2.

- Jeg så, hvordan man gik rundt fra politiets side og forsøgte at komme i dialog med de her mennesker, og rigtig mange af dem ønsker ganske enkelt ikke at tale med politiet.

- Nogle af dem er decideret bange for politiet. De kommer fra lande, hvor man ikke kan stole på politi og myndigheder, og det er i sig selv ualmindeligt sørgeligt.

- Mange af dem ønsker at komme direkte til Sverige eller Finland og ønsker for alt i verden ikke at lade sig registrere, siger ministeren til DR2.

Hun siger, at Danmark står over for en stor opgave i den nuværende flygtningekrise i Europa.

- Det vigtigste er at få skilt grupperne ad, at få registreret dem, der skal registreres.

- Nogle vil søge asyl i Danmark, og så skal vi i gang med deres asylansøgninger, nogle skal tilbage til Tyskland, og nogle har slet ikke ret til at opholde sig i et europæisk land, fordi de er migranter og ikke personligt forfulgte, siger ministeren.

Inger Støjberg minder danskerne om, at de ikke på egen hånd må hjælpe de flygtninge og migranter, der er kommet til Danmark. Det har været eksempler på, at danskere har "smuglet" folk over til Sverige.

- Det må man ikke, og det har politiet været meget klare omkring. Man må ikke samle flygtninge og migranter op og køre dem til Sverige, siger hun.

Danmark er på myndighedsniveau i dialog med både Tyskland og Sverige om situationen, men det vil hun ikke udtale sig yderligere om.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.