Støjberg: Venstre har brug for Løkke, Gade og Jensen

Det skader ikke, at V-vælgere lige gerne vil have Søren Gade og Lars Løkke som formand, mener Inger Støjberg.

Venstre har brug for både Lars Løkke Rasmussen som formand, Kristian Jensen som næstformand og Søren Gade som folketingsmedlem. Det skader ikke, at Venstres vælgere er lige glade for Søren Gade og Lars Løkke Rasmussen som partiformand.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, om Gallups måling for Berlingske. Gallup har spurgt vælgere, der stemte på Venstre ved seneste valg, hvem de foretrækker som formand for Venstre.

35 procent peger på Lars Løkke Rasmussen.

Lige så mange ønsker den forhenværende forsvarsminister Søren Gade som 1. maj offentliggjorde, at han stiller op for Venstre i Aalborg Vest ved næste folketingsvalg.

Partiets næstformand, Kristian Jensen, er i 14 procent af Venstre-vælgernes øjne den bedste kandidat.

- Jeg kan ikke bruge målingen til så meget. Det er rigtig godt, at vi har dem alle tre. Vi har meget brug for Lars Løkke, fordi han er sådan en dygtig politisk håndværker, men vi har også brug for folk som Kristian Jensen og Søren Gade, siger Inger Støjberg.

Kristian Jensen var i juni 2014 ved at vælte Lars Løkke som formand, men Løkke truede med at stille Søren Gade som formand ved et kampvalg, så Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen aftalte at danne et formandskab.

Spørgsmål: - Gavner det Venstre, at Søren Gade stille op i Aalborg Vest og kan trække mange stemmer i Nordjylland, hvor De Konservatives tidligere formand og udenrigsminister Lene Espersen ikke genopstiller?

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Søren Gade kommer til at få et fremragende valg. Dermed er han også en meget stor styrke for Venstre, siger Inger Støjberg.

Hun afviser, at Venstre stadig plages af strid mellem Løkke og Kristian Jensen.

- Det er for længst afsluttet. Venstre er videre. Skal man sige det lidt firkantet, så skal kommentatorer også have noget at lave, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.