Skagen

Største krydstogtdag i Skagen nogensinde

Fredag anløber to krydstogtskibe Skagen Havn

Krydstogtsæsonen er for alvor i gang. På fredag anløber hele to krydstogtskibe Skagen Havn. Fotoet her er skibet Brilliance of the Seas, der tidligere har været i Skagen. Arkivfoto: Henrik Louis

Krydstogtsæsonen er for alvor i gang. På fredag anløber hele to krydstogtskibe Skagen Havn. Fotoet her er skibet Brilliance of the Seas, der tidligere har været i Skagen. Arkivfoto: Henrik Louis

SKAGEN:På fredag den 22. juli anløber to krydstogtskibe Skagen Havn med op til i alt 3.275 passagerer ombord – det største antal krydstogtgæster, der hidtil har besøgt Skagen på én dag.

Allerede kl. 7 om morgenen ankommer det tyske skib Mein Schiff 4 med ca. 2.506 gæster ombord til Krydstogtkajen i Skagen for første gang. Skibet er fra rederiet TUI Cruises i Tyskland og blev søsat i 2015. Mein Schiff 4, der er på 99.500 BT, er 293 meter langt og har en besætning på 1.000 personer.

Skibet har været på en 18 dages rejse til Norge, Færøerne og Island, inden det anløber Skagen. Kl. 15 afsejler Mein Schiff 4 igen mod Kiel.

50 ture i området

Kl. 8 anløber luksusskibet Seven Seas Voyager fra rederiet Regent Seven Seas Cruises Pier 10. Ombord er 769 gæster og 447 besætningsmedlemmer fra hele verden. Skibet er bygget i 2003 og er på 42.363 BT. Seven Seas Voyager gæstede Skagen første gang i juni 2015.

Besøget i Skagen er sidste stop på et 48 dages cruise i Europa. Seven Seas Voyager afsejler mod København kl. 18.

De mange krydstogtgæster skal på omkring 50 ture rundt i Skagen og langs både vestkysten og østkysten af Nordjylland, så det bliver en rigtig travl dag både på Skagen Havn, i Skagen by og i store dele af Nordjylland.

Løft til lokalsamfundet

Havnedirektør Willy B. Hansen glæder sig til den 22. juli:

- Vi har ved flere lejligheder vist, at vi er i stand til at håndtere to krydstogtskibe på én gang. Det er utrolig positivt, at vi er nået op på så stort et antal krydstogsgæster på én dag. Det betyder virkelig noget for økonomiskabelsen i lokalsamfundet.

- Vi har arbejdet fokuseret med destinationsudvikling af Skagen både i forhold til guider, modtagefaciliteter, infrastruktur og det bagvedliggende netværk, som kan håndtere den nye passagerrekord, som vi slår igen i 2017. Jeg tror, vi vil se flere store skibe med et stort antal gæster i fremtiden, fordi trenden i branchen er, at der bygges rigtig mange skibe lige nu på 290 – 330 meter. Havnen er med den seneste udvidelse dimensioneret, så den passer til netop disse skibe på op til 340 meter, så vi har fremtidssikret investeringerne i udvidelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst