Største marts nogensinde i lufthavnen

Passagertallet steg især markant på ruten til København

Flemming Junker
I alt fløj 80.717 passagerer på indenrigsruten til og fra København.Foto: Aalborg Lufthavn
Erhverv 3. april 2017 11:47

AALBORG: Marts blev en rigtig god måned for Aalborg Lufthavne. En ny rute blev indledt og andre offentliggjort. Desuden steg passagertallet så meget, at det blev den største marts nogensinde.

I forhold til marts 2016 bød måneden i år på 3,5 procent flere passagerer, idet der rejste 124.465 til og fra lufthavnen.

Udenrigstrafikken er ganske vist stadig mærket af, at Lufthansa i marts sidste år stoppede med at flyve mellem Aalborg og Frankfurt.

Det er medvirkende til, at udenrigstrafikken gik tilbage med 16,1 procent til 27.356 passagerer.

Direktør Søren Svendsen fra lufthavnen regner dog med, at tallet snart retter sig, idet udenrigsruterne er i positiv udvikling, lige som SAS netop er begyndt at flyve mellem Aalborg og Oslo fem gange ugentlig.

Til gengæld for nedgangen på udenrigsområdet er chartertrafikken gået frem med 7,7 procent. I alt 16.392 fløj til og fra ferie i løbet af marts.

Den største stigning handler om indenrigstrafikken, der gik markant frem med 11,5 procent.

I marts 2016 var der 72.408 passagerer på ruten mellem Aalborg og København. I år blev det til 80.717 passagerer.

Nu ser lufthavnen frem til den travleste sommersæson nogensinde med ekstra afgange til destinationer som Malaga, Mallorca og London samt op mod 16 ugentlige afgange til Oslo og to til Bornholm. Derfor er forberedelserne i fuld gang. Blandt andet er der taget første spadestik til 275 spritnye parkeringspladser.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...