Støtte søges til uledsagede flygtningebørn fra Rovvig

Røde Kors Asylafdeling håber at finde 20 voksne, der vil være frivillige støttepersoner

Emma Toftelund Poulsen
Håbet er at finde omkring 20 voksne, der vil være frivillige støttepersoner for nogle af de uledsagede, mindreårige flygtningebørn fra Børnecenter Rovvig. Her ses nogle af de unge på den daglige morgenløbetur. Arkivfoto: Bo Lehm
Morsø 16. november 2016 13:49

NYKØBING: Røde Kors Asylafdeling afholder møde torsdag 17. november for at hverve frivillige repræsentanter til nogle af de omkring 65 unge flygtninge på Børnecenter Rovvig.

- Som personlig repræsentant for en ung, uledsaget mindreårig flygtning påtager man sig at støtte et menneske i en sårbar situation og med rettigheder og pligter, som ligner en form for midlertidig forældremyndighed. Repræsentantens rolle er at deltage ved samtaler og undersøgelser hos udlændingemyndighederne sammen med barnet, oplyser Thorkild Møller, der er frivillig repræsentant for Røde Kors Asylafdeling.

Repræsentanten skal desuden sikre, at barnets behov og rettigheder, personlige udvikling samt uddannelse og fritidsinteresser tilgodeses i samarbejde med asylcenteret.

Thorkild Møller fortæller, at man håber, at omkring 20 vil melde sig til at være repræsentant for en ung, uledsaget mindreårig flygtning.

Man skal være mindst 25 år for at blive en del af repræsentantordningen, og udover modenhed, empati og sund fornuft kræves der ingen specielle forudsætninger.

Informationsmødet finder sted kl. 19 i lokalerne på N. A. Christensensvej 14 i Nykøbing.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...