Støtte til familier

Politikere vil søsætte nyt projekt med hjælp til når to bliver til tre

To udvalgsformænd, Ole Jespersgaard (S) og Thomas Krog (SF), vil sammen prøve at få en nyt projekt op at stå i Brønderslev. Det skal give en bred hjælp og støtte til folk, der bliver forældre første gang.Foto: Bente Poder

To udvalgsformænd, Ole Jespersgaard (S) og Thomas Krog (SF), vil sammen prøve at få en nyt projekt op at stå i Brønderslev. Det skal give en bred hjælp og støtte til folk, der bliver forældre første gang.Foto: Bente Poder

BRØNDERSLEV:To politikere vil arbejde på at søsætte et nyt projekt i Brønderslev Kommune, som giver alle førstegangsfødende en mere omfattende form for starthjælp på familielivet, end de får i dag. Projektet hedder ”Familier med hjerte” og inspirationen kommer fra Holstebro, hvor man har kørt det siden januar sidste år med gode resultater.

- Det går ud på at få fat i alle førstegangsfødende og få lavet nogle sociale relationer sammen med andre førstegangsfødende, så de kan lære noget af hinanden og få et socialt fællesskab, fortæller formand for børne- og skoleudvalget, Ole Jespersgaard (S).

- Alle førstegangsfødende vil få det tilbud. Det er rigtigt bredt og begynder allerede godt halvvejs i graviditeten og til barnet er 15 måneder, fortæller formand for social- og sundhedsudvalget, Thomas Krog (SF).

Projektet går på tværs af de to politikeres fagområder. Der er også temaer som jura, parforhold og budgetlægning - noget, de nye familier ikke får hjælp til i dag. Men ting, som kan påvirke familien og dermed barnet.

- Nogle af de temaer kan fylde meget, mener Ole Jespersgaard.

- Det kan gå ud over forældrenes overskud, tilføjer Thomas Krog.

Færre skilsmisser

Projektet kaldes Leksand-modellen, da den kommer fra Leksand i Sverige, hvor den har kørt siden 1996, og man har erfaring for, at den giver et fald i antallet af skilsmisser og færre socialt udsatte børn og unge. De to politikere tror på, at det også vil have effekt i Brønderslev.

- Det er en voldsom omvæltning at få et barn. Dels glemmer forældrene let hinanden, og man bliver hurtigt træt, siger Thomas Krog.

Der skal være en bred række fagfolk på projektet, og der kan også være folk fra det private med, for eksempel en bankrådgiver.

- Det betyder, at folk får kendskab til, hvor de kan hente hjælp, i stedet for at ting udvikler sig, siger Thomas Krog.

Bliver projektet til virkelighed, tror de to udvalgsformænd på, at det vil få konkret betydning.

- Det skal give besparelser på anbringelsesområdet på sigt, og måske også på specialundervisning. Jeg håber på, at vi kan redde nogle børn og familier, siger Ole Jespersgaard.

- Der er nogle familier, hvor det ikke er nok, men hvis vi kan flytte grænsen lidt for, om familierne kan klare sig selv uden kommunal hjælp, så sparer vi lidt, og det vil familierne også have det godt med, siger Thomas Krog.

De vil bringe idéen op til efteråret, når der skal laves budget - som ellers tegner til at blive et sparebudget.

- Vi skal finde de penge, for det er lynhurtigt en god forretning, og så er der alle de familier, der får det bedre, oveni, siger Thomas Krog.

- Nogle gange når vi er pressede, så finder man på noget nyt i stedet for at skære, siger Ole Jespersgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.