Støvring styrker Rebild

Mersalg af jord i Støvring giver 20 millioner kroner mere i kassen

Borgmester Anny Winther kan bære ekstra tyve millioner kroner fra blandt andet mersalg af erhvervsjord i Støvring ind i den ny kommune. 
arkivfoto: claus søndberg

Borgmester Anny Winther kan bære ekstra tyve millioner kroner fra blandt andet mersalg af erhvervsjord i Støvring ind i den ny kommune. arkivfoto: claus søndberg

STØVRING:Det går også den rigtige vej med økonomien i den ny kommune, Rebild. Støvring kan således bidrage med en snes millioner rare danske kroner ud over det, der ellers står i budgettet. Det luner lidt i kassen efter forskrækkelsen med de 46 millioner kroner, der forsvandt på grund af en såkaldt fortolkningsfejl, da det viste sig at ejendomsværdiskatter og pensionsskatter var talt med en gang for meget næste år. Borgmester Anny Winther glæder sig naturligvis over de ekstra penge, som styrker den ny kommunens kassebeholdning. Det er imidlertid ikke fra driften af kommunen at de gode penge er dukket op, men fra et mersalg af jord. Økonomiudvalget kan således i dag kikke på de gode tal og konstatere et mersalg af byggegrunde på Højdedraget løber op i ekstra indtægter på 16 millioner kroner. Der er solgt byggejord for ialt 26 millioner kroner i den ny udstykning i det sydlige Støvring. Der er også solgt flere byggegrunde end ventet i Suldrup, her er merindtægten en million kroner og så er der solgt en stor erhvervsgrund i Juelstrupparken til en campingvirksomhed for 3,2 million kroner. Yderligere bidrager et mersalg af byggegrunde på Mosbækallé med to millioner kroner ekstra i kassen. Kommunen har så også selv købt ejendom for en lille million kroner mere, end forudsat da budgettet for Støvring kommune blev lagt for et år siden. Netto er der således tale om ekstra 19,5 million kroner, som kommer alle tre gamle kommuner til gode, når de bliver til Rebild efter nytår. - Pengene ligger i kassen, konstaterer Anny Winther videre. Det giver os en pæn gedigen kassebeholdning. Hun er også formand for sammenlægningsudvalget, som på torsdag skal have førstebehandling af budget 2007. - Spørgsmålet er, hvad indgangskassebeholdningen bliver, men det er klart at de ekstra millioner kroner fra grundsalget i Støvring luner. Ved den seneste opgørelse i Støvring blev kassebeholdningen gjort op til 60 millioner kroner. Alle priser jo, at vi får denne styrkelse af kassebeholdningen, som jo betyder, at vi har midlerne, hvis og når vi ønsker at investere. Så sent som ved sammenlægningsudvalget budgetseminar for blot nogle uger siden, inden fadæsen med de 46 millioner kroner dukkede op, var der tale om at styrke Rebilds kassebeholdning med 35 millioner kroner. I stedet blev det nødvendigt at inddrage halvdelen af de to procent samtlige forvaltninger og institutioner blev pålagt at finde på deres budgetter til en såkaldt omstillingspulje. Med de ekstra tyve millioner kroner i kassen fra det ekstra grundsalg i Støvring, er der ikke lagt op til at slække på driftsudgifterne. Målet for kassebeholdningen i Rebeild er blot kommet nærmere.