Fodbold

Stokholm føler sig flyvende i karrierens efterår

FC Nordsjællands anfører Nicolai Stokholm er stadig topmotiveret og fit trods en alder af 36 år

Nicolai Stokholm - her fra opgøret i Tjekkiet forleden - er flyvende i sit karrieres efterår.Foto: Scanpix

Nicolai Stokholm - her fra opgøret i Tjekkiet forleden - er flyvende i sit karrieres efterår.Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Med en fødselsattest der viser årstallet 1976, er Nicolai Stokholm den ældste på fodboldlandsholdet i tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Bulgarien.

Alligevel føler Stokholm ikke, at alderen tynger ham. Tværtimod er midtbanespilleren inde i sin måske bedste periode i karrieren.

- For de fleste spillere, så går kurven lidt ned af til sidst i karrieren. Man må sige, at jeg har vendt kurven lidt på hovedet, og jeg har haft nogle rigtig gode år.

- Det håber jeg selvfølgelig fortsætter. Jeg har hele tiden sagt, at så længe jeg er fit, og så længe jeg har motivation, så ønsker jeg at spille videre.

- Lige nu nyder jeg at spille fodbold, og det tror jeg også, at man kan se på mit fodboldspil både på klubholdet, og når jeg er med på landsholdet, siger Stokholm.

I fredagens 3-0-sejr ude over Tjekkiet spillede Stokholm en solid kamp på den defensive midtbane, og målet om at komme til VM i Brasilien i 2014 lever også hos FC Nordsjælland-anføreren.

- VM kunne være fedt for alle. Sejren over Tjekkiet var en kamp på vejen, og vi vidste, at lyset kunne være slukket, hvis vi havde tabt.

- Nu har vi skabt en optimisme, og nu har vi mulighed for at tage endnu et skridt. Hvis vi ikke følger op og får lavet et godt resultat, så er det lidt skidt.

- Det skal vi have fuld fokus på. Vi skal bruge den selvtillid, vi har fået fra sejren over Tjekkiet, og tage den med i kampen mod Bulgarien, fastslår Stokholm.

Den tidligere Holbæk-spiller var med i truppen i efterårets 1-1-kamp på udebane mod Bulgarien. Og i fredags vandt bulgarerne 6-0 hjemme over Malta.

- Vi kommer til at møde en rigtig stærk modstander. Jeg sad på bænken og så kampen i Bulgarien. Det er nogle aggressive spillere, som kommer med selvtillid efter en 6-0-sejr, så det bliver bestemt ikke nogen nem opgave, advarer Stokholm./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst