Stokholm: Jeg bliver aldrig træner

FC Nordsjællands anfører Nicolai Stokholm var stolt og vemodig over afskeden med klubbens fans.

Nicolai Stokholm har spillet sin sidste fodboldkamp på topplan. Søndag takkede den 38-årige midtbanespiller af med et 2-2-resultat hjemme mod Brøndby.

Og allerede i løbet af en uges tid forventer Stokholm at have fremtiden på plads. Og det bliver i et job uden for kridtstregerne.

- Jeg forventer at have en afklaring i løbet af en uges tid. Der håber jeg på at lukke en aftale på mit fremtidige job. Det bliver ikke i fodboldverdenen - jeg bliver aldrig træner, siger Stokholm.

- Jeg havde muligheden for at gå trænervejen ved at tage en uddannelse som træner, men jeg valgte at tage en ph.d. i økonomi.

- Og den uddannelse har jeg taget med et formål, og det er forhåbentlig også den, som bringer mig videre nu, siger Stokholm.

Afskeden med FCN blev både tårevædet og glædesfyldt for Stokholm.

- Det er noget, jeg har forberedt mig på i rigtig lang tid, og jeg følte, at jeg havde rimelig kontrol over følelserne, indtil jeg blev taget ud, og indtil der blev sagt nogle pæne ord om mig inde i omklædningsrummet før og efter kampen.

- Og da jeg selv skulle holde min afskedstale efter kampen, så kom der en masse følelser frem. Det blev selvfølgelig lidt vemodigt.

- Men jeg er en glad mand, og jeg havde glædet mig til den sidste kamp. Men det er vemodigt, fordi det er 16 år som professionel fodboldspiller, som nu slutter.

- Jeg har levet og åndet for at spille fodbold. Jeg har nydt hvert et minut af min karriere. Der har været op- og nedture, men de seneste fem år i Farum har helt sikkert været de bedste år i min fodboldkarriere.

- Det viser lidt om, at næsten lige meget hvor gammel, man er blevet, så kan man altid blive bedre og lære noget nyt.

- Det er et meget godt bevis, at jeg kom til FCN og blev en bedre fodboldspiller. Jeg har spillet det bedste fodbold, jeg har gjort i karrieren, og det er jeg stolt over, siger Stokholm.

Da FCN-anføreren blev skiftet ud 10 minutter før tid, var det til stående ovationer fra både Farum-klubben og Brøndbys fans.

- Det var stort, at både hjemme- og udeholdets fans gav mig den gestus. Man glemmer lidt at nyde det, når man går rundt på banen. Der var en masse ting, som gik gennem hovedet.

- Men jeg er stolt over det, og det er noget, jeg vil tænke på, når jeg sidder derhjemme i sofaen med et glas rødvin og funderer over, hvad der er sket, siger Stokholm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst