Stoledans sender arbejdsløse nordjyder i job

Jobrotation er et effektivt redskab til at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet, viser nordjyske erfaringer.

Stoledans sender arbejdsløse nordjyder i job

Næsten to ud af tre arbejdsløse får fast job efter en tur i jobrotation.

Det gør det til et mere effektivt beskæftigelsespolitisk redskab end det langt mere udbredte løntilskud, viser en analyse foretaget af konsulenthuset COWI for Beskæftigelsesregion Nordjylland ifølge Avisen.dk.

- Det er noget, vi har praktiseret i mange år i Nordjylland. Så det er dejligt, at vi nu kan dokumentere, at det faktisk virker, siger Erik H. Andersen, der er næstformand for Beskæftigelsesrådet Nordjylland til Avisen.dk.

Jobrotation betyder, at ledige ansættes som vikarer, mens fastansatte er på efteruddannelse. Altså en form for stoledans på arbejdsmarkedet.

Som led i den såkaldte "akutpakke", der skal forhindre tusindvis af arbejdsløse i at falde ud af dagpengesystemet efter nytår, har regeringen netop afsat 200 millioner kroner ekstra til jobrotation.

Erfaringerne fra Nordjylland falder derfor i god jord hos beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Det viser, at vi med akutpakken tager fat på et rigtig, rigtig godt værktøj, siger hun til Avisen.dk.

Den nye analyse har evalueret over 600 nordjyder, der har været i jobrotation i 2010 og 2011. Kort efter jobrotationsforløbet var 78 procent selvforsørgende - og på længere sigt 64 procent.

At være selvforsørgende betyder ifølge beskæftigelsesregionen, at langt de fleste er kommet i job.

Analysen viser samtidig, at der er markant større sandsynlighed for at komme i fast job efter jobrotation end efter en løntilskudsstilling.

- Det gør vores værktøj endnu bedre, at det oven i opkvalificering og jobåbninger også giver en positiv beskæftigelse efterfølgende, siger Mette Frederiksen

Jobrotation er som udgangspunkt en dyr fornøjelse, da staten yder et direkte tilskud på 144 kroner i timen til en virksomhed, der har en ledig i jobrotation.

I år koster det staten cirka 150 millioner kroner - som rækker til omtrent 550 jobrotationsforløb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.