EMNER

Stoleskift fra blå til rød

Også denne sommer støver og støjer det i Aalborghallen som led i større facelift.

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kenneth Kristensen fra 3K Montage står over for en del skruearbejde. Helt nøjagtig skal hans firma udskifte 1528 teaterstole.

Farven skifter fra blå til rød. Det ligger der ikke noget symbolsk i. Kun at man må følge med moden. Sådan forklarer direktør Ernst Trillingsgaard udseendet på Aalborghallens nye teaterstole. - Alle politiske partier er stadig velkommen til at holde kongres her i huset. Uanset partifarve, bemærker direktøren. Stoleudskiftningen og farveændringen er kun led i en større modernisering i Aalborg Kongres & Kultur Center denne sommer. De gamle stole var fra 1989 og tjenlige til udskiftning. Andet trin i udskiftningen Det er anden trin i hallens stoleudskiftning. Første trin blev gennemført sidste år, hvor centret fik 3000 nye løse stole, der især bruges til kongresser. I fjor blev de kasserede stole givet gratis væk til in-teresserede, og samme tilbud gælder med teaterstolene. Interesserede kan henvende sig til Aalborg Kongres & Kultur Center. Men først efter 1. august, når hallens personale kommer tilbage fra sommerferie. Men stoleudskiftningen er kun en del af en større modernisering. Siden 2008 har Aalborg Kongres & Kultur Center hver sommer bygget om. Sidste etape gennemføres næste sommer, og så er der brugt 70-75 mio. kr. på at føre huset op til nutidig standard med ny teknik, akustisk dæmpning, nye farvestil, stole, toiletter og gulve samt lofter. For blot at nævne nogle af de store forandringer. Aalborghallens facelift er næsten helt komplet, men der mangler dog en sidste og væsentlig detalje. Scenetæppet er fra "den blå periode" og må meget gerne blive skiftet ud. I budgettet er der ikke sat midler af til det, og med vanlig købmandssnilde har Ernst Trillingsgaard fået Ny Carlsbergfondet interesseret i at træde hjælpende til. Fondet har haft en udsending i Aalborghallen, og hvis det lykkes at lande en aftale, vil Ny Carlsbergfondet betale for den kunstneriske udsmykning på et nyt scenetæppe, mens kongres- og kulturcentret betaler for materialerne. Men det er med garanti ikke den sidste opdatering af Aalborgs største forsamlingshus. - Husk på at det er et gammelt hus bygget i perioden 1949 til 1953, og med 18.000 kvadratmeter er der hele tiden noget, der skal skiftes ud og vedligeholdes. Hvis vi skal holde os inde i konkurrence med andre kongres- og kulturhuse, er det nødvendigt at være helt fremme med gode faciliteter, bemærker Ernst Trillingsgaard.