Stolt Pirlo: Mit straffespark skabte ro

Andrea Pirlo mener, at hans frække straffespark mod England gjorde det nemmere for holdkammeraterne.

Stolt Pirlo: Mit straffespark skabte ro

Italiens træner Césare Prandelli kaldte det en genistreg, og stjerner som Rio Ferdinand og Robin van Persie sendte begejstrede meddelelser ud på twitter.

Da den italienske midtbaneorganisator Andrea Pirlo søndag aften valgte at lobbe bolden i mål på sit forsøg i straffesparkkonkurrencen i EM-kvartfinalen mod England, var der andre end den engelske målmand Joe Hart, der måtte bøje sig i støvet.

Italien var på det tidspunkt bagud efter Riccardo Montolivos kiks, og en afbrænder fra Pirlo kunne være blevet katastrofal.

Engelske medier har siden fremsat den teori, at Andrea Pirlos superkølige nummer fra pletten sendte fordelen over på italiensk side. Det skabte ro hos de italienske skytter og tog noget af selvtilliden fra Joe Hart.

- Jeg så, at målmanden allerede var gået til den ene side, og så skød jeg, som jeg gjorde. Det var lettere bagefter, for det gjorde os alle mere rolige, siger Andrea Pirlo ifølge dpa.

Den slags lobbede straffespark kaldes i fodboldverdenen for en "Panenka", opkaldt efter den tjekkoslovakiske midtbanespiller, der afgjorde EM-finalen 1976 mod Vesttyskland med netop det trick.

- Det var noget, der kom til mig i det øjeblik, jeg gik til bolden. Det skete bare, forklarer Pirlo, der altså blev Panenkas seneste kopist.

Et trickskud, der bliver ved at imponere. Ikke så meget for den tekniske udførelse, men fordi det kræver særlige nerver at gøre det i vigtige kampe. Hvis målmanden bliver stående, kan han gribe bolden så let som ingenting.

- Hvis jeg skal vælge ét billede fra kampen, som jeg vil huske, så vil jeg vælge Andreas straffespark, siger Pirlos midtbanekollega på det italienske EM-hold, Daniele De Rossi.

/ritzau/