Udland

Stoltenberg: Separatister kan angribe med kort varsel

Rusland har ifølge Nato ikke kun oprustet langs grænsen mellem Ukraine og Rusland, men også inde i Østukraine

Rusland og prorussiske separatister i det østlige Ukraine har nu kapaciteten til at lancere nye angreb med kort varsel, lyder det fra Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde mandag i Bruxelles.

- Der har været russisk oprustning - både langs grænsen mellem Rusland og Ukraine, og også inde i det østlige Ukraine, siger Stoltenberg og tilføjer, at der har været en "lind strøm" af blandt andet kampvogne, artilleri, ammunition og træning.

- Nu har de kapaciteten til at lancere nye angreb med kort varsel, siger han.

Han påpeger dog, at man ikke kan vide noget med sikkerhed omkring intentionen med oprustningen.

- Men lige meget hvad opfordrer vi Rusland til at trække sin støtte tilbage, fordi det er en overtrædelse af Minsk-aftalen.

Stoltenberg henviser til den aftale om våbenhvile i Østukraine, der blev indgået tidligere år. Han understreger samtidig, at en gennemførelse af Minsk-aftalen er vejen frem.

Aftalen indebærer blandt andet tilbagetrækning af alle udenlandske væbnede elementer, militærudstyr og lejesoldater.

Natos udenrigsministre skal mødes i Antalya i Tyrkiet onsdag. Her skal ministrene også tale om situationen i det østlige Ukraine.

Siden april sidste år, hvor konflikten brød ud mellem separatisterne og den ukrainske hær, er over 6000 civile blevet dræbt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.