Stor blues-satsning i Bigbandet

Nordkraft Bigband står bag Robben Ford-turen 2013

AALBORG:Nordkraft Big Band går i partnerskab med en af verdens bedste musikere, den amerikanske bluesguitarist, Robben Ford.

Robben Ford og Nordkraft Big Band forenes nemlig i et stort blues/bigband-projekt på dansk grund.

- Det har været et hårdt forår fyldt med booking og planlægning, så derfor er der en endnu større glæde ved, at kunne præsentere en kunstner af denne kaliber, siger manager Peter Lund Paulsen.

Det er selvfølgelig ikke gratis at sikre sig en kulturperson af dette kaliber.

- i fik i sidste øjeblik en stor hjælp fra Aalborg Kommunes Skole- og Kulturudvalg, efter selv at have fundet cirka 2/3 af finansieringen hos A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968 og Det Obelske Familiefond.

- Denne støtte er vi utrolig taknemmelige for for det er en fantastisk følelse, at der er andre der tror på det projekt, vi har sat i gang.

- Vi knokler alt hvad vi kan for, at skabe et professionelt bigband, som kan bidrage til et højt kunstnerisk niveau i regionen, siger Peter Lund Paulsen.

Koncerterne på Ford-turen 2013 spilles i Esbjerg, Odense, Slagelse, Hjørring og Aalborg, i perioden 19. til 23. november 2013

Ford er bedst kendt som en fremragende bluesmusiker, der trækker autentisk på hele den amerikanske musiktradition, men han ejer samtidig en eksemplarisk evne til at tilpasse sig en stor vifte af andre musikalske genre.

Fem gange er Robben Ford nomineret til en amerikansk Grammy, og han har spillet med et hav af artister, som Joni Mitchell, Miles Davis, Bob Dylan, John Scofield og mange andre.

Nordkraft Big Band er Aalborg og Nordjyllands professionelle bigband.

Bigbandet har arbejdet med flere store danske artister, bl.a. Nikolaj Bentzon, Martin Preisler og Szhirley.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.