Stor bøde til bageri på Mors

Bageriet på Fruevej fik sur smiley og skal betale 15.000 kroner i bøde. Kontrol afslørede sort skimmelvækst og døde fluer indenfor, men forholdene er nu rettet op

Helle Møller Larsen
Bageriet fik en sur smiley og en bøde på 15.000 kr.
Fødevarer 1. september 2018 10:00 - Opdateret 1. september 2018 15:21

NYKØBING: Bageriet på Fruevej står til en bøde på 15.000 kroner, efter Fødevarestyrelsen aflagde virksomheden kontrolbesøg 1. august. Kontrollen resulterede i en sur smiley til virksomheden, der ejes Tina Smed Jacobsen og Jesper Lumbye Thomsen.

"Det indskærpes, at der skal være mulighed for god hygiejnisk praksis, som blandt andet indebærer beskyttelse mod spredning af kontaminering", fremgår det af rapporten fra 1. august. Kontaminering betyder smitte og bakterier.

I samme rapport blev Bageriet indskærpet at rette op på rengøringen. En ny rapport fra 29. august viser, at forholdene nu er bragt i orden.

- Det viste sig, at det, som vi har gjort i 30 år, ikke var tilstrækkeligt. Vi fik indskærpelser med hensyn til rengøringen. Vi har gjort alt, hvad vi blev bedt om, siger Tina Smed Jacobsen, der ikke har flere kommentarer til sagen.

Bøde står ved magt

Selvom rapporten fra 29. august viser, at forholdene er bragt i orden, bortfalder bøden ikke.

- En bøde er bagudrettet. Reglerne er blevet overtrådt, så den ændres ikke, selvom forholdene bringes i orden, fortæller Birgitte Horn, fødevarechef i FødevareNordØst, om de generelle retningslinjer på området.

Bageriet kan ifølge den nye kontrolrapport forvente nyt besøg af fødevarestyrelsen. Rapporten resulterede i en mellemfornøjet smiley, som skyldtes, at kontrolrapporten med den sure smiley ikke var hængt op ved butikkens indgangsparti og derfor ikke var synlig og læsbar for forbrugerne.

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra besøget 1. august (pdf-fil)

Se Fødevarestyrelsens rapport fra opfølgende besøg 29. august (pdf-fil)

Helle Møller Larsen
Bageriet på Fruevej, der også har brødudsalg i Løvbjerg, har fået 15.000 kr. i bøde på grund af blandt andet mangelfuld rengøring. Foto: Diana Holm

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...