Udland

Stor bombeeksplosion i Damaskus: Over 50 meldes dræbt

En kraftig bilbombe dræber mindst 53 mennesker i Syriens hovedstad tæt på Baath-partiets hovedkvarter.

Stor bombeeksplosion i Damaskus: Over 50 meldes dræbt

En kraftig bilbombe er eksploderet i nærheden af hovedkvarteret for det regerende Baath-parti i Syriens hovedstad, Damaskus, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Mindst 53 mennesker har mistet livet, og mange er såret, rapporterer statsligt syrisk tv. Der skulle være flere børn blandt de omkomne.

Eksplosionen var voldsom og rystede hele det centrale Damaskus, fortæller øjenvidner.

Kraftig sort røg steg efterfølgende mod himlen, og alle veje og gader i området blev spærret af. Ambulancesirener hylede i gaderne, hvor der også kunne høres maskingeværild.

Blandt de dræbte er både civile og sikkerhedsstyrker, oplyser aktivister, der betegner attentatet som en selvmordsbombe.

- Terroristeksplosionen har dræbt og såret et stort antal civile, lyder det fra det statslige syriske nyhedsbureau, Sana.

Billeder af blodige lig, der ligger på jorden, og brændende biler blev transmitteret af den officielle tv-kanal Al-Ekhbariya, der også rapporterer, at der er børn blandt de sårede, fordi eksplosionen er indtruffet i nærheden af en skole i Mazraa-distriktet.

- Eksplosionen er forårsaget af en bilbombe på 16. November Pladsen, tæt på Al-Imam moskéen og tæt på Baaths partikontorer, sagde en politiembedsmand på stedet kort efter hændelsen.

Flere bygninger i området blev også beskadiget af eksplosionen, heriblandt den russiske ambassade. Diplomater på ambassaden siger imidlertid, at de fortsætter arbejdet som normalt.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger voldshandlingerne i landet, siger, at målet for bomben efter alt at dømme var det regerende Baath-partis bygning.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst