Tversted

Stor fest i Tversted Børnehave

Fødselsdagen blev markeret med sjov og spas

Tversted Børnehave har fejret sin 21-års fødselsdag.Privatfoto

Tversted Børnehave har fejret sin 21-års fødselsdag.Privatfoto

TVERSTED:Fredag 31. august blev Tversted Børnehaves 21-års fødselsdag markeret med den årlige sensommerfest, hvor børn, forældre og søskende var inviteret til at være en del af festlighederne. 111 havde taget imod invitationen - blandt andet babyer der venter på at indtage en vuggestueplads, når børnehaven er klar til at tage imod dem.

Børnene havde øvet sig på optræden for deres søskende og forældre gennem de seneste par uger. Det var en befrielse for mange af børnene endeligt at kunne afsløre, hvad de havde forberedt som underholdning.
Pædagogerne Åse og Evi havde samme med børnehavens yngste børn – Myrerne – øvet på sangene ”Trolden i æsken” og ”Bilerne, der kører”. De små var udstyret med troldeører og haler, som de selv havde været med til at fremstille. De spæde barnestemmer krævede tilskuernes opmærksomhed, men man kunne ikke være i tvivl om, at sangene var velkendt for børnene. Ved favoritsteder i sangene blev enkelte ord fremhævet meget tydeligt.
Bierne – de ældste børn – havde også forberedt en optræden sammen med pædagogerne Pia og Marianne. Drengene lagde ud med en klar favorit: ”Vi er en bande, en mægtig farlig bande, en sørøverbande kaldes vi, vi sejler på havet, plyndrer alle skibe....”.
Bidrengene havde lavet kartonskibe og havde klap for det ene øje og i hænderne havde de sabler og dolke. I deres iver for at synge den festlige sang, var det svært at holde takten, så sangen endte næsten som en kanon.
Bipigerne stod som de smukkeste og ranke solsikker med ansigterne omkranset af gule kronblade, mens de sang: ”Solsikke, solsikker, kig den anden vej, hvorfor skal du altid stå og kigge efter mig...”. Det var tydeligt for en hver, at pigerne nød at synge for publikummet og Anna, Laura, Majken, Isabelle og Mathilde tog alle med storm med deres smukke sang og udstråling.
I denne uge oser børnehaven af høstteam, hvor børnenes smagssanser også skal aktiveres. På Bistuen tages der udgangspunkt i kornsorterne rug, byg, hvede og havre og hvad de kan bruges til. I den forgangne uge har børnene været meget optaget af at følge, at marken over for børnehaven er blevet høstet og som man kunne høre på legepladsen, laver traktoren lort, når der presses bigballer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.