Stor forskel i timepris for byggesager

De kommunale priser svinger fra 0 til 690 kroner i timen

Når kommunen skal behandle en byggesag, koster det 690 kroner i eksempelvis Aalborg, mens det er gratis hos naboen Rebild.

Når kommunen skal behandle en byggesag, koster det 690 kroner i eksempelvis Aalborg, mens det er gratis hos naboen Rebild.

NORDJYLLAND:Der er meget stor forskel på, hvad det koster at få en byggesag behandlet, alt afhængig af hvor i Nordjylland man bor. I nogle kommuner er det gratis, i andre må man betale helt op til 690 kroner i timen.

Det fremgår af en ny analyse fra Dansk Byggeri, der har kortlagt kommunernes timepris-gebyrer for at behandle byggesager.

I Nordjylland topper Aalborg og Brønderslev med 690 kroner i timen. I den anden ende af skalaen ligger Rebild, Thisted og Vesthimmerland, hvor det er helt gratis at få behandlet en byggesag.

I de øvrige nordjyske kommuner er timepriserne: Jammerbugt 650 kr., Frederikshavn 570 kr., Læsø 525 kr., Morsø 500 kr., Hjørring 495 kr. og Mariagerfjord 300 kr.

- Jeg er overrasket over, at der er så stor forskel på, hvilken timepris kommunerne tager for at løse den samme arbejdsopgave, siger næstformand for Dansk Byggeri Nordjylland, Ole Bæk Pedersen.

De fleste kommuner begyndte at tage timepris for deres sagsbehandling ved årsskiftet. Det skete efter en række sager, hvor bygherrer kom til at betale takster, der var helt ude af proportion med den tid, kommunens embedsværk anvendte på sagen. I fjor blev en landmand ved Aars afkrævet en kvart million kroner i byggesagsgebyrer, da han ville udvide sine minkhaller. Dengang afhang gebyret af, hvor mange kvadratmeter byggeriet var på.

- Prisen for at få behandlet en byggesag skal hvile i sig selv, og kommunen må derfor ikke tjene penge på deres sagsbehandling. Derfor vil vi sikkert også se, at kommunerne løbende justerer prisen, efterhånden som de gør sig nogle erfaringer, siger Ole Bæk Pedersen.

Landets dyreste kommuner er Vejle med en timepris på 912 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.