Danmark

Stor forurening i Nordjylland fik lov at brede sig

I Brønderslev Kommune har en forening fået lov at brede sig, mens politiet har arbejdet med sagen.

Stor forurening i Nordjylland fik lov at brede sig

En ekstrem sag om forurening i Brønderslev Kommune har i årtier fået lov til at udvikle sig, uden at myndighederne har taget affære, og følgerne af den omfattende forurening er uvis.

Mindst 10.000 vognlæs byggeaffald har lodsejeren hældt ud på sin ejendom, og en stor del er endt i et fredet moseområde, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Det er komplet urimeligt, at der ikke er grebet ind før.

- Man kan regne ud, at det bliver afsindigt dyrt at rense op, og sådan nogle økonomiske overvejelser har nok spillet ind, siger formand Lars Schönberg-Hemme fra Danmarks Naturfredningsforening i Brønderslev til avisen.

Foreningen meldte i 2006 sagen til kommunen, som selv meldte lodsejeren til politiet i 2009. Anklagemyndigheden har dog fortsat ikke rejst tiltale. I de mellemliggende år er der kørt store mængder byggeaffald ud på ejendommen.

- Sagen er stadigvæk under efterforskning, siger senioranklager Aksel Stigaard fra Nordjyllands Politi.

Formanden for Brønderslev Kommunes tekniske udvalg, Mikael Klitgaard, er stærkt utilfreds.

- Som jeg ser det, ville to-tre uger være en relevant tidsramme. Nu har det varet to-tre år, hvis det kan gøre det, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Brønderslev Kommune har mulighed for at rydde op på lodsejerens regning, men udvalgsformanden vil afvente politiets og rettens arbejde.

Lodsejeren med den forurenede jord, Ove Nikkelsen, anerkender ikke myndighedernes målinger, der viser blyforurenet jord.

- Hvis der er bly i jorden, har der altid været bly i jorden, siger han til avisen.

Ove Nikkelsen mener, at han er offer for myndighedernes løftebrud i forbindelse med en tvist tilbage i 1980'erne. Og derfor har han gjort, som det passer ham siden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden