Udland

Stor gruppe overlevende fundet i kollapset bygning

Det er lykkedes redningsfolk at finde 50 mennesker i live på en etage af en kollapset bygning i Bangladesh.

Stor gruppe overlevende fundet i kollapset bygning

Redningsfolk i Bangladesh har i løbet af de seneste par dage kunnet tælle 304 lig, efter at en fabriksbygning onsdag kollapsede nær hovedstaden Dhaka.

Fredag lykkedes det imidlertid redderne at finde 50 mennesker i live på en enkelt etage af den otte etager høje bygning.

- Vi har fundet omkring 50 personer, som er i live, på tredje etage efter at have gravet tunneler. Vi håber, at vi kan få dem ud inden i morgen tidlig, siger Sheikh Mizanur Rahman fra landets brandvæsen.

- Vi har reddet cirka 80 personer i dag - herunder otte, som slap ud for blot nogle minutter siden, siger han.

Indtil videre er over 2300 mennesker reddet ud af den kollapsede bygning i byen Savar i udkanten af Dhaka, men mange er fortsat savnet.

Tusindvis af ængstelige pårørende opholder sig ved ulykkesstedet i håb om at høre nyt.

Tidligere fredag måtte politiet kæmpe for at tæmme store folkemængder, der demonstrerede for at vise deres utilfredshed med arbejderes forhold i tekstilindustrien.

Ifølge flere af de overlevende fra kollapset blev der opdaget sprækker i bygningen tirsdag, der resulterede i en evakuering af bygningen.

Dog blev de 3000 arbejdere beordret tilbage på arbejde onsdag, hvorefter bygningen kollapsede.

Det sker ofte, at bygninger styrter sammen i det fattige land, fordi de fleste bygherrer trodser regeringens regler for sikkerhed i forbindelse med konstruktion af etagebyggeri.

Eksempelvis mistede flere end 70 mennesker livet i samme område i 2005, da en flere etager høj tekstilfabrik kollapsede.

Siden det seneste kollaps har redningsmandskab arbejdet uafbrudt i håb om at finde overlevende mellem murbrokkerne.

De fleste af de mange omkomne er kvinder, der var på arbejde på en af de fem tekstilfabrikker i den høje bygning. Kun stueetagen er intakt efter sammenstyrtningen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.