Stor interesse for kalkmalerier

Til åbent hus kunne man følge med i arbejde med at restaurerer kalkmalerier

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:Allerede nu kan man se, at de berømte kalkmalerier i Dronninglund Kirke fremtræder klarere og tydeligere. Det kunne de mange interesserede ved åbent hus-arrangementet i sidste uge konstatere ved selvsyn. Der var så mange, at det var nødvendigt at lave holddeling, således at et hold fulgte med en konservator op på øverste arbejdsplatform, et andet hold startede på den nederste platform sammen med en anden konservator, og resten kunne drikke kaffe i kirken, indtil det blev deres tur.

De to konservatorer, Lena Østlund og Frida Hultén er begge svenske, men uddannet på den danske konservatorskole og ansat på Nationalmuseet. De fortalte på et letforståeligt interskandinavisk om teknikken ved restaureringen af kalkmalerierne. Den foregår i seks stadier: Rensning, reparation, fastlægning af løs puds, tonet kalkning, udpletning og retouchering. De demonstrerede også de forskellige remedier, som de bruger i arbejdet. Et af dem er faktisk en dej, som fungerer som en slags viskelæder.

Restaureringen af kalkmalerierne i den søndre korsarm startede i august sidste år og forventes afsluttet i maj. Man vil først rigtigt kunne få et samlet indtryk af de renoverede motiver, når hele det store kompleks af arbejdsplatforme og trapper er taget ned.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.