Stor interesse for kunstnerbolig

Knapt er den første kunstner rykket ud, før den næste rykker ind. Der er fra starten stor interesse for kunstnerboligen i Strandgården Kunst og Kulturcenter ved Tranum Strand, der blev indviet for godt en uge siden.

Marie drewes med et af de billeder – uden menneskeskabte ting – som hun udstiller på Strandgården Kunst og Kulturcenter.

Marie drewes med et af de billeder – uden menneskeskabte ting – som hun udstiller på Strandgården Kunst og Kulturcenter.

Første gæstekunstner var maleren og grafikeren Jo Møller fra Avedøre. Han er så begejstret for Strandgården og vesterhavslandskabet, at han bestilte kunstnerboligen for hele juli næste år, da han rejste hjem i weekenden, fortæller Peter Kock fra Strandgårdens Venner, der driver kunstcentret. Hele august næste år er også lejet ud. Kunstnerboligen beboes nu af billedkunstneren Marie Drewes fra det midtjyske søhøjland, nærmere betegnet Voervadsbro ved Ry. – Jeg læste om kunstnerboligen i Kunstavisen og var tændt med det samme, siger en begejstret Marie Drewes, der elsker at male i Nordjylland. Det dybdesyn, den horisont og den høje himmel, der er her, har vi ikke i det midtjyske, pointerer billedkunstneren, der er opvokset i Aalborg og har boet i Hjørring, inden hun flyttede til Midtjylland. Marie Drewes, der havde 25 års jubilæum som professionel kunstner for to år siden, har flere gange hentet inspiration på legatophold i Gl. Skagen. – Gennem alle årene har jeg udelukkende malet landskaber uden menneskeskabte motiver, hvor jeg har kunnet ophæve naturlovene og forholde mig til virkeligheden præcis, som jeg har lystet. Jeg har altid arbejdet efter mit foretrukne Voltaire citat: "Tænk, der gives mennesker, der ikke kan se dybere end til kendsgerningerne". På mine lærreder er jeg fri som fuglen, eksperimenterende og altid i koncentreret bevægelse. Et ophold på Bornholm i sommer inspirerede Marie Drewes til for første gang at integrere menneskeskabte ting i sine billeder. – Jeg blev simpelthen så grebet af silderøgerierne. Og nu glæder jeg mig til at integrere de lange, hvide længer her i mine billeder, siger Marie Drewes, der under opholdet på Strandgården udstiller både friske billeder fra Bornholm og tidligere billeder uden menneskeskabte ting. Formålet med kunstnerboligen er dels at give kunstnere ude fra mulighed for at male og udstille i Jammerbugten, dels at give beboerne her mulighed for at opleve kunst ude fra, siger Peter Kock. Boligen kan lejes for 1500 kr. pr. uge og 5000 kr. pr. måned plus forbrug.