Stor interesse for ny overbygning

Sortbakkeskolen fortalte forældre om nye undervisningsformer

Skoleleder Peter Christensen understreger, der er ikke bliver tale om niveaudeling i forbindelse med den nye overbygning på Sortebakkeskolen. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Skoleleder Peter Christensen understreger, der er ikke bliver tale om niveaudeling i forbindelse med den nye overbygning på Sortebakkeskolen. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

NØRAGER:Forældrene var meget spørgelystne og interesserede, da Sortebakkeskolen forleden havde inviteret til informations- og debatmøde om planerne om nye undervisningsformer i overbygningen.

De går blandt andet ud på at indføre linjefag ud over de ordinære fag.

- Det skal være in at være dygtig, indledte afdelingsleder Søren Mølgaard og forklarede, at Sortebakkeskolen ønsker at skabe en kultur, hvor det er spændende at gå i skole, og hvor det i høj grad er accepteret at synes om at gå i skole.

Når eleverne selv vælger linjefag, kommer de i højere grad til at gå i klasse med nogen, som ligner dem selv med hensyn til interesser.

- Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er en niveaudeling. Alle skal til samme eksamen, pointerende skoleleder Peter Christensen, som i øvrigt kunne berolige bekymrede forældre med, at omlægningen bliver udgiftsneutral.

Linjefagene vil endvidere at give ejerskab og dermed også en øget ansvarsfølelse hos eleverne, hvilket i sidste ende skulle resultere i større kompetencer. Det bekræftede lærer Anders Sindberg fra Gug Skole, hvor der har været linjefag i overbygningen gennem de seneste år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.