Stor interesse for velfærdsteknologi

Ny type handicapmesse blev en succes, der skal gentages

Medlemmerne af Team Wounded Racing har mén efter kvæstelser i Afghanistan. Her er de sammen med handicappolitisk konsulent i Frederikshavn Kommune, Nynne Fabricius. Privatfoto

Medlemmerne af Team Wounded Racing har mén efter kvæstelser i Afghanistan. Her er de sammen med handicappolitisk konsulent i Frederikshavn Kommune, Nynne Fabricius. Privatfoto

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Gæsterne på Velfærdsteknologi- og Handicapmessen i Arena Nord fik en oplevelse af, hvordan den nye velfærdsteknologi – fra spiserobotter i lækkert design til synsstyrede kørestole – kan give mennesker med nedsat funktionsevne et liv med mere selvbestemmelse og uafhængighed af andres hjælp.

Det gav anledning til livlig dialog på messens mere end 60 stande, hvor gæsterne både kunne se, prøve og få svar på deres spørgsmål om produkternes funktionalitet, kvalitet, pris, vedligeholdelse og meget mere.
Kurt Nielsen, formand for Handicaprådet i Frederikshavn Kommune, har en klar fornemmelse af, at Velfærdsteknologi- og Handicapmesse 2012 var en succes for både gæster og udstillere.
- Vi har i Handicaprådet satset stort. Med over 60 udstillere og 5.000 besøgende må konklusionen være, at messen har levet op til ambitionen. Mange vil gerne være med igen næste år, og som formand for Handicaprådet er jeg 100 procent stemt for, at vi gentager succesen, siger Kurt Nielsen.
- Hele spektret af velfærdsteknologi og velfærdsservice var repræsenteret på messen, og det tiltrak mange professionelle fra bl.a. Esbjerg Kommune. Der var også rigtig mange familier med børn med nedsat funktionsevne blandt gæsterne. Jeg tror, at det betød meget, at de kunne se det hele ét sted, og at børnene kunne prøve smarte cykler og hurtige kørestole, spille bordtennis mod medaljevinderen Peter Rosenmeier fra PL og opleve, hvor meget de faktisk kan, selv om de måske mangler et ben, fortæller Kurt Nielsen.

Nyt koncept virker

Med Velfærdsteknologi- og Handicapmesse 2012 fik arrangørerne afprøvet et helt nyt koncept, og kombinationen mellem messe, sportsaktiviteter og oplæg fra scenen viste sig at fungere.

De friske og fartglade fyre fra Team Wounded Racing havde pudset racerbilen og pokalerne, der vidner om, at teamet kan måle sig med de professionelle racerkørere. De har alle været aktive soldater i Afghanistan og har mén efter de kvæstelser, de har pådraget sig under krigen. Med deres brændende engagement og aktive indsats i racerteamet er de forbilleder for mange unge. De er fantastiske eksempler på, at man godt kan vinde store sejre, selv om man mangler begge ben.
Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier var en kæmpe øjenåbner for, at hvor der er vilje, er der en vej. Han var - trods sit handicap - på banen hele weekenden, hvor han imponerede alle med sit store talent, sit smittende humør og sin inspirerende personlighed.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.