Stor mangel på p-pladser

Der kommer til at mangle 352 p-pladser i Hjørrings midtby

Pri­va­te in­ves­to­rer har meldt sig på ba­nen og står på spring til at op­fø­re et par­ke­rings­hus der hvor bus­ter­mi­na­len lig­ger i dag. 
Foto: Hans Ravn

Pri­va­te in­ves­to­rer har meldt sig på ba­nen og står på spring til at op­fø­re et par­ke­rings­hus der hvor bus­ter­mi­na­len lig­ger i dag. Foto: Hans Ravn

HJØRRING:Det har været antydet flere gange, at der mangle parkeringspladser i Hjørrings midtby. Nu dokumenterer en ny rapport fra Retail Institute, at der vil mangle 352 pladser i midtbyen når Metropol står færdig, og gågaden i Østergade er etableret. Det kommer bag på politikerne: - Vi vidste godt, at der er behov for flere pladser, men det overrasker os, at behovet er så stort, siger formanden for udvalget for teknik og veje, Ole Ørnbøl (S). Det store underskud af p-pladser skyldes bl.a., at de 500 pladser, der bliver lavet i butikscentret Metropol er 96 for lidt, fastslår rapporten. Hjørring Handelsstandsforeningen peger på, at den eneste løsning er at give private investorer grønt lys til at opføre et parkeringshus med betaling på en central grund - f.eks. der hvor busterminalen ligger i dag. Kommunen er ikke afvisende, og vil tage stilling til parkeringssituationen efter sommerferien.