Stor messe for kokke

Cateringmesse Nord begynder i dag med deltagelse af mere end 4000 professionelle køkkenfolk

Jakob Kanne Bjerregaard jakob.kanne.bjerregaard @nordjyske.dk
Jakob Brønd er holdkaptajn på catering-landsholdet, der er med til at sætte fokus på god mad i storkøkkener og ikke blot på restaurationerne. Arkivfoto: Claus Søndberg
Aalborg 25. februar 2015 11:19

AALBORG: Gigantium er stedet, når køkkenfolk fra Nordjylland i alle afskygninger mødes for at blive inspireret.

Cateringmesse Nord åbner denne onsdag dørene for mere end 4000 gæster, som kan se frem til et bombardement af kulinariske sanseoplevelser, når flere end 125 store og små fødevareproducenter fremviser nyheder og lader gæsterne smage sig igennem deres sortiment.

Cateringmesse Nord har været afholdt i Gigantium to gange tidligere, men er nu tilbage med nyt navn – større og med flere forudbestilte billetter end nogensinde tidligere.

Det er de lokale fødevaregrossister AB Catering og BC Catering, som står bag fagmessen.

Messen er kun for professionelle kokke, økonomaer og andre med daglig gang i et køkken.

Hvor andre fødevaremesser inviterer hr. og fru Jensen, er Cateringmesse Nord stablet på benene for at inspirere de mange fageksperter, som dagligt laver mad til flere tusinde nordjyder.

- Det er vigtigt for os, at vi ikke kun leverer fødevarerne hos vores nordjyske kunder. Vi vil gerne være med til at inspirere og udvide deres kulinariske horisont. Det gavner mange nordjyder, når vores kantiner, sygehuse, kroer og andre køkkener serverer inspirerende og lækre retter, siger indkøbschef ved AB Catering Aalborg, Preben Jakobsen.

Messetid betyder også, at branchen kan diskutere og afprøve trends og tendenser.

Økologien vinder hastigt frem - i særdeleshed i offentlige storkøkkener, som har som mål at opnå en økologiandel på 60 procent inden 2020. Det betyder, at mange fra de offentlige køkkener vil være på udkig efter økologiske varer og varianter, når de gæster messen.

Friskhed og autenticitet er nøgleord, når det kommer til kulinariske råvarer.

- Restauranter og caféer vil gerne kunne fortælle en historie, når de serverer en flot tallerken. Det udfordrer fødevareproducenterne til at sætte fokus på, hvor råvarerne stammer fra og hvilken historie, der ligger bag de friske varer, lyder det fra arrangørerne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...