Stor nedtur for Wozniacki i Wimbledon

Caroline Wozniacki havde to matchbolde, men tabte i første runde af Wimbledon til formstærke Tamira Paszek.

Stor nedtur for Wozniacki i Wimbledon

Kæmpe nedtur for den tidligere verdensetter Caroline Wozniacki ved grand slam-turneringen Wimbledon.

Den syvendeseedede dansker havde to matchbolde i andet sæt, men røg onsdag aften alligevel ud i første runde med et nederlag på 7-5, 6-7, 4-6 til østrigske Tamira Paszek, som på papiret var noget nær den sværeste modstander, Wozniacki kunne have fået.

Paszek - verdens nummer 37 - vandt i sidste uge græsturneringen i Eastbourne og oser derfor af selvtillid i øjeblikket.

Wozniacki, som har haft et forfærdeligt 2012, viste ellers fine spillemæssige takter undervejs i kampen. Men hun kunne intet stille op mod østrigerens konstante søgen efter at slå vinderslag.

Paszek var frygtløs, da hun nede med et sæt og 5-6 i andet sæt reddede to danske matchbolde - begge gange med et forrygende baghåndsslag.

Wozniacki viste selv imponerende vilje til at kæmpe sig tilbage. Hun var hårdt presset i første sæt og var nede med hele fire sætbolde, inden det velkendte danske fighterhjerte, der har været svært at få øje på i år, dukkede frem igen.

I andet sæt kom Wozniacki foran 2-0 og lignede en spiller, der havde fået tæmmet den hårdtslående østriger, som sidste år nåede frem til Wimbledon-kvartfinalen. Til sammenligning er Wozniackis bedste resultat ved Wimbledon 1/8-finalen.

Begge spillere havde dog svært ved at holde serven, og derfor - og på grund af en god omgang tennis - forblev det ganske underholdende og tæt hele tiden.

Paszek hev tiebreaken i andet sæt hjem med 7-4, men Wozniacki lod sig ikke ryste og kom foran 2-0 i tredje sæt, inden østrigeren fik kæmpet sig tilbage og vandt.

Kampen, som blev spillet på Centre Court, begyndte allerede tirsdag aften, men på grund af mørke blev den afbrudt ved stillingen 2-2.

Da opgøret blev genoptaget onsdag eftermiddag, var Paszek foran 5-4, inden der igen måtte en afbrydelse til - denne gang på grund af regn.

Efter en kort pause besluttede turneringsledelsen at rulle taget over Centre Court, så programmet på den bane i det mindste kunne fuldføres.

/ritzau/