Aalborg

Stor øvelse lukker tunnelen

Kør andre veje, hvis du ikke vil risikere at sidde i kø

Øvelsen skal teste beredskabet. Det er flere år siden, der sidst blev øvet i fuld skala. Arkivfoto: Peter Langkilde

Øvelsen skal teste beredskabet. Det er flere år siden, der sidst blev øvet i fuld skala. Arkivfoto: Peter Langkilde

AALBORG:I aften bliver trafikken i Limfjordstunnelen sat i stå af en stor beredskabsøvelse.

Øvelsen skal teste beredskabet og er lovpligtig. Det er flere år siden, at der senest var en fuldskalaøvelse, og nu er det tid igen til at afprøve, hvordan politi, Hjemmeværnet, Nordjyllands Beredskab, Beredskabsstyrelsen, Vejdirektoratet og det præhospitale beredskab spiller sammen.

Detaljerne i øvelsen må ikke slippe ud på forhånd, men specialkonsulent Finn Munk Sørensen, Nordjyllands Politi, røber dog, at der bliver tale om en øvelse med overraskelsesmomenter, og det har taget en del nætter at forberede scenariet i vestrøret.

Kl. 19 indledes øvelsen med at spærre vestrøret. Tilkørsel fra borgmestersvinget (Nørresundby C) lukker ned, men man kan stadig dreje fra motorvejen til borgmestersvinget. Kl. 20.30 lukker al trafik både i tunnelen og i de nærmeste til- og frakørsler. Politiet opfordrer der bilister til at køre andre veje, hvis de vil undgå at blive fanget i køen.

Som en del af øvelsen skal man blandt andet teste signalanlæg og trafikstyringen ved tunnelen. Redningskøretøjer kører frem til vestrøret i den modsatte kørebane fra kridtsvinget på Aalborgsiden. Her er det strengt forbud for civile at følge med i slipstrømmen af redningskøretøjer og politi.

Også trafikinformationstavlerne på motorvej E45 kommer til at stå sin prøve. Politiet et spændt på, hvordan de virker. Både teknisk og med de meddelelser, som Vejdirektoratet skal sørge for at formidle ud på skærmene.

- Øvelsen handler i høj grad om at få testet, om de meldinger, der sendes videre i systemet, er de rigtige, så vi får etableret det rette beredskab, siger specialkonsulent Finn Munk Sørensen.

Et sted mellem 100-150 deltagere forventes at være en del af øvelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.