Stor ordre til nordjysk solvarme-firma

Solvarmeanlæg fra Arcon-Sunmark skal dække 20 procent af varmeproduktionen i Silkeborg

Solvarme-anlægget på Sejling Hede ved Silkeborg bliver med sine næsten 157.000 kvadratmeter verdens til dato største. Det består af 12.436 solfangere fra Arcon-Sunmark i Skørping.

Solvarme-anlægget på Sejling Hede ved Silkeborg bliver med sine næsten 157.000 kvadratmeter verdens til dato største. Det består af 12.436 solfangere fra Arcon-Sunmark i Skørping.

SKØRPING/SILKEBORG:Silkeborg Forsyning har netop påbegyndt opførelsen af et solvarmeanlæg, der fremover skal stå for 20 procent af varmeproduktionen i Silkeborg.

Hermed slipper borgerne for store stigninger på varmeregningen, og samtidig er anlægget første led i at opfylde kommunens målsætning om udelukkende at producere CO2-neutral varme i 2030. Solvarmeanlægget opføres i totalentreprise af virksomheden Arcon-Sunmark i Skørping.

I løbet af de kommende seks måneder vil et solfangerfelt med 156.694 kvadratmeter solfangere blive installeret lige uden for Silkeborg. Med en årlig energiproduktion på 80.000 MWh dækker anlægget varmeforbruget for, hvad der svarer til 4.400 husstande.

- Vi har grundigt analyseret mulighederne med henblik på at fremtidssikre varmeforsyningen i Silkeborg Kommune på en ansvarlig måde både økonomisk og miljømæssigt. Her er solvarmeanlægget en vigtig brik sammen med det nye røggas-kondenseringsanlæg, som vi også har i støbeskeen, siger Leif Bæk, byrådsmedlem for Venstre og bestyrelsesformand for Silkeborg Forsyning.

Solvarmeanlægget og effektiviseringen af kraftvarmeværket er første del af en større plan for at omlægge varmeforsyningen i Silkeborg. På kort sigt neutraliseres en stigning i omkostningerne på 100 millioner kroner, som ellers ville have ramt borgerne i 2019. Ved udgangen af 2018 bortfalder nemlig det såkaldte grundbeløb, som gasfyrede kraftvarmeværker får for at stå til rådighed som elproducent.

Solvarmeanlægget vil være i drift med udgangen af 2016, og det opføres i totalentreprise af Arcon-Sunmark, som er det selskab i verden, der har størst erfaring med storskala solvarmeanlæg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.