Nordjylland

Stor pengegave på vej til Fårup og Jespershus

Forlystelsesparker bliver fritaget for el-afgift

For Fårup Sommerland betyder afgiftslettelsen en årlig besparelse på op mod 700.000 kroner.

For Fårup Sommerland betyder afgiftslettelsen en årlig besparelse på op mod 700.000 kroner.

NORDJYLLAND:En stor pengegave er på vej til nordjyske forlystelsesparker som Fårup Sommerland og Jespershus Blomsterpark. Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der ligestiller forlystelsesparker med andre virksomheder, så de får deres elafgift godtgjort. Afgiften er på knap 90 øre pr. kWh.

Selv om fritagelsen kun gælder den el, der bruges til "proces" - hvilket her vil sige til at drive forlystelserne - betyder ændringen en stor økonomisk lettelse for parkerne. I Fårup Sommerland forventer direktør Tage Borregaard at spare op mod 700.000 kroner om året, mens Jesper Overgaard, direktør i Jesperhus Blomsterpark, forventer en årlig besparelse på omkring 100.000 kroner.

- Hvorfor vi hidtil ikke har været sidestillet med andre virksomheder, er et politisk spørgsmål. Men vi havde ventet, at regeringen ville gøre noget ved sagen, så derfor har vi faktisk allerede budgetteret med lettelsen. Den betyder, at vi får bedre råd til nye attraktioner som rutsjebanen Hvirvelvinden, der er klar til næste sæson, forklarer Tage Borregaard.

Også Jesper Overgaard glæder sig over afgiftsfritagelsen:

- Men jeg vil godt understrege, at vi nu ikke bare skruer op for elforbruget. En grøn profil er vigtig for vores markedsføring, og derfor fortsætter vi arbejdet med at reducere vores CO2-udledning. Lige nu er vi for eksempel i gang med at udskifte samtlige pumper i parken, siger Jesper Overgaard.

Lempelsen af elafgiften træder i kraft ved årsskiftet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden