Stor pladsnød

Der er ingen penge til udvidelse i ungdomsskolen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Ungdomsskolen ønsker mere plads på Sct. Georgs Gården i Brønderslev.

Ungdomsskolen har gennem længere tid ønsket sig bedre lokaleforhold til aktiviteterne.

Der søges om 332 kvadratmeter – 132 kvadratmeter til undervisningshold, 100 kvadratmeter til administration samt 100 kvadratmeter til andre aktører.

Ungdomsskolen ønsker også nogle kvadratmeter til nye tiltag. Men her er der ikke sat antal kvadratmeter på.

Trængt fritidsklub

Fritidsklubben er trængt. Derudover er der undervisning i lokalerne på forskellige tidspunkter og andre brugere i bygningen. Ungdomsklassen flytter rundt i bygningen, da de ikke har eget lokale eller kontor. Desuden bruger Senior-it lokalerne om formiddagen.

Flere undervisningshold mangler egnede lokaler. Det gælder knallerthold, førstehjælpskursus, sprogundervisning samt TV-Ungdom.

Administrationen begrunder sit ønske med, at der ikke er noget mødelokale.

Af andre aktører er der ungdomsklassen.

Senior-IT ønskes flyttet til andre lokaler, da de bruger samme lokaler som fritidsklubben, og det er ikke altid hensigtsmæssigt.

Plads til nye tiltag

Af nye tiltag er et ungdomscenter samt arbejde med opkvalificering af målgruppen 15-18-årige i samarbejde med Ungdommens Uddannelsescenter.

Ungdomsskoleinspektør Peter Vestergaard oplyser, at der i forbindelse med kommunens ungestrategi, arbejdes på at nedbringe antallet af unge kontanthjælpsmodtagere i gruppen 15-24 år.

Ungdomsskolen påtænker at udarbejde forslag til projekter for denne gruppe i Ungdommens Uddannelsescenter, Jobcenter og skoler.

Mangler undervisningslokaler

- I den forbindelse vil ekstra undervisningslokaler være en nødvendig del af projektet. Det kunne være spændende med en samlet fysisk placering af projekter og ”ungecenter” med deltagelse af flere fagenheder, pointerer Peter Vestergaard.

I dag er der ingen undervisningslokaler på Sct. Georgs Gården.

- Det er stort problem, blandt andet i forbindelse med ungdomsskolens knallertundervisning, sproghold og førstehjælpskurser er det et stort ønske at få egnede undervisningslokaler.

- For tiden opstiller vi borde og stole i gymnastiksalen. Det slider voldsomt på gulvet, og så er det tidskrævende, og det er langtfra et optimalt undervisnings

sted, påpeger Peter Vestergaard.

Ungdomsskolebestyrelsen bakker op om udvidelsen.

Men fritids- og kulturudvalget vender tommelfingeren nedad.

Ingen penge

- Der er ikke afsat penge til udvidelse af Sct. Georgs Gården, understreger formand for fritids- og kulturudvalget, Eskild Sloth Andersen (S).

Fritids- og kulturudvalget har forståelse for ungdomsskolens ønsker.

- Udvalget opfordrer ungdomsskolen til at forhøre om lån af de lokaler, der i forvejen rådes over, fortæller Eskild Sloth Andersen.

Udvalget regner med, at der er mulighed for at finde lokaler andre steder til ungdomsskolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.