Stor støttedemonstration for lærerne på torsdag

Politifolk og prominente musikere har meldt deres ankomst, når de lockoutede lærere torsdag vil demonstrere.

Stor støttedemonstration for lærerne på torsdag

Tusindvis af lockoutede lærere fra hele landet håber på stor opbakning fra befolkningen og andre fagforbund, når Danmarks Lærerforening torsdag eftermiddag har indkaldt til demonstration foran Christiansborg.

"Lærerne er de første - Hvem bliver de næste?" er overskriften for demonstrationen. Og på arrangørens Facebook-side har over 6400 personer mandag eftermiddag anmeldt deres deltagelse.

Lærerforeninger landet over har arrangeret transport til København, ligesom en stribe fagforbund har meldt deres støtte.

Deltagerne vil mødes fire forskellige steder i København klokken 15 og derfra gå mod Christiansborg Slotsplads, hvor hoveddemonstrationen starter klokken 16.

Her vil formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, og FOA-formand Dennis Kristensen holde tale for forsamlingen, mens sangeren Rasmus Nøhr og rapperne Klumben og Raske Penge står for underholdningen.

Blandt de fagforbund, der har meldt deres støtte til lærerne og opfordrer sine medlemmer til at bakke op om demonstrationen, er Politiforbundet.

- Det handler lige så meget om os, som om lærerne. Der skal helst sendes et klart signal til alle politikerne om, at den danske model ikke kan tages som politisk gidsel, siger Politiforbundets formand, Peter Ibsen.

Mandag eftermiddag kan lærerne varme op ved en demonstration på Rådhuspladsen i København, hvor formanden for de kabineansatte i SAS, Helge Thuesen, er inviteret som hovedtaler.

Helge Thuesen blev landskendt i november sidste år, da finansminister Bjarne Corydon (S) under de dramatiske forhandlinger om SAS-spareplanen sendte en sms-besked direkte til kabineformanden for at presse på for en aftale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.