Stor temadag om Ørnebjergkoloni

Rebildcentret samlingssted for temadagen

Rebildcentret har frem til 25. september en stor udstilling om Ørnebjergmalerne og deres værker.? Arkivfoto: Henrik Bo
Rebild 19. september 2016 12:35

THINGBÆK: Søndag 25. september er sidste åbningsdag, inden udstillingen "Portræt af Ørnebjerg" tages ned for at give plads til en ny udstilling i Rebildcentret.

Udstillingsperioden afsluttes med en hel Ørne­bjerg-eftermiddag tilrettelagt i samarbejde med forfatter Helge Qvistorff, som er manden bag bogen "Portræt af Ørnebjerg - almueliv og malerkunst" fra 2015.

Dagens program indledes klokken 14 med et kort foredrag, hvor Qvistorff vil fortælle om et berigende kultursammenstød, som fandt sted her på egnen for godt 100 år siden mellem den fattige almuebefolkning og en række store kunstnere udefra.

Efter foredraget er der tid til at se nærmere på udstillingens mange malerier og grafiske tryk af de kunstnere, som kom på Ørnebjerg.

En del af værkerne har lokale motiver og er blevet til, mens kunstnerne opholdt sig i Ørnebjergkolonien.

Inden fælles afgang mod Ørnebjerg får deltagerne i arrangementet mulighed for at gå en tur ned i Thingbæk Kalkminer, som billedhugger Anders Bundgaard i 1935 indrettede til skulpturmuseum.

Billedhuggeren var også selv med til at etablere Ørnebjergkolonien.

Transporten til den modsatte side af Gravlevdalen foregår i egne biler, som parkeres for foden af Rebild Bakker.

Herfra vandrer forsamlingen nordpå ad stien til Ravnkilde, som flere af Ørnebjergmalerne har skildret smukt i deres værker.

Qvistorff fortsætter sin fortælling, når det sted er nået, hvor kunstnerne opførte deres fælles atelier i 1901.

Og så er det tid til bjergbestigning. Oppe mellem træerne på Ørnebjerg, midt i ruinerne fra kunstnerparret Ella og Hans Nikolaj Hansen nedbrændte sommerhus fortæller Qvistorff om parret, der købte området efter Ørnebjergkoloniens ophør.

Rebildcentret sørger for kaffe og kage under udflugten, som nydes ude på bakkens åbne areal, inden Qvistorff fører turdeltagerne tilbage til bilerne ad en anden af områdets mange skønne ruter.

Arrangementet slutter klokken cirka 17.15.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...