Stor triumf for EHA

Det ligner endnu en sæson i landets næstbedste række

Mathilde Selmar (til højre) kom ind og gjorde en stor forskel for Elitehåndbold Aalborg. Arkivfoto: Bente Poder

Mathilde Selmar (til højre) kom ind og gjorde en stor forskel for Elitehåndbold Aalborg. Arkivfoto: Bente Poder

NYBORG:Det ligner umiskendeligt, at Elitehåndbold Aalborg skal spille endnu en sæson i landets næstbedste række. Søndag vandt holdet klart den første af to kvalifikationskampe om at blive i 1. division, da SUS Nyborg blev besejret med 26-19 på udebane.

- Det er vist det, man kan kalde et fint udgangspunkt, siger træner Jesper Stick med vanlig nordjysk beskedenhed.

- Faktisk sidder pigerne her efter kampen og føler, at de godt kunne have vundet med et par mål mere, og det er rigtig godt med den ærgerrighed og det ambitionsniveau. Det er også det, vi skal tage med til returkampen. Her skal de ikke rende og tænke på, hvordan det gik i den første kamp De skal tænke på det som en helt ny kamp, som de skal ud og vinde. Det her er vores helt store mål for sæsonen, og selvfølgelig vil det da være en kæmpe skuffelse, hvis det ikke lykkes, siger træneren.

Efter en lige start på kampen kom Mathilde Selmar for alvor i gang for Aalborg-mandskabet og var stærkt medvirkende til, at holdet allerede ved pausen var foran med fem mål.

- Hun kom ind som lidt af en gamechanger og fik sat sine direkte modspillere af i offensiven. Samtidig fik vi tilkæmpet os en helt masse straffe og udnyttede dem også, og det er nogle vigtige mål i de her kampe. Defensivt har vi jo siden den sidste ligekamp arbejdet en del med at indføre et 5-1 forsvar, og det gav gode resultater. VI fik lukket godt ned for deres bagspillere, men det giver dem også nogle andre åbninger, som vi skal have kigget lidt nærmere på på video. Eksempelvis fik deres stregspillere lidt for meget plads, siger Jesper Stick.

Returkampen spilles på søndag i Nørresundby Idrætscenter med kampstart klokken 15. EHA kan tåle at tabe med seks mål og stadig få en ny sæson i 1. division.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.