Stor triumf for Jan Ø. Jørgensen

Aalborgenseren besejrede kinesisk storspiller og vandt China Open

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

FUZHOU:Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen viste superform og vandt Super Series Premier-turneringen China Open med en sejr på 22-20, 21-13 over kinesiske Chen Long.

Inden søndagens finale havde OL-guldvinderen Chen Long vundet otte ud af ni indbyrdes kampe. Eneste danske sejr inden finalen kom i juni 2014.

Statistikken var dog glemt inde på banen, hvor Chen Long ikke lignede en mand, der havde sådan et overtag historisk set.

Fjerdeseedede Jan Ø. Jørgensen vandt på fremragende vis første sæt, efter at han så ud til at have smidt en solid føring væk.

Danskeren havde bragt sig foran 20-17, men missede tre sætbolde i træk med nervøst spil og flere fejl. Og så stod det pludselig 20-20.

Men dernæst viste Jan Ø. Jørgensen flot moral og smashede sig stædigt frem til endnu en sætbold ved 21-20 med en knyttet næve til følge.

Andenseedede Chen Long sendte dernæst fjerbolden ud over sidelinjen, og så var vejen banet for en sjælden dansk sejr over kineseren.

Det krævede dog endnu bedre spil af danskeren i andet sæt, og det kom også. Jan Ø. Jørgensen viste ekstraordinært spil mod Chen Long, som havde slået Viktor Axelsen i lørdagens semifinale.

Jan Ø. Jørgensen var kølig og havde masser af energi og overskud til at bringe sig foran 11-7. Væk var alle problemer med hoften og andre skader.

Det var en Jan Ø. Jørgensen i teten, og det fortsatte i resten af andet sæt, som blev en test af fysikken med mange lange dueller.

Jan Ø. Jørgensen bestod testen og fortsatte med at vise storspil. Han bragte sig foran med hele 16-9 og senere 19-12, inden Chen Long vågnede lidt op.

Det var dog ikke nok til at true danskeren, som snuppede andet sæt og den store titel med en af karrierens flotteste sejre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.