Stor utilfredshed i klub med ekstraregning

Gjøl Gymnastik- og Boldklub forudser, at flere klubber må lukke, hvis politikerne fastholder beslutning

Gjøl Gymnastik- og Boldklub har med frivilliges hjælp lavet en tilbygning til Gjøl Hallen, som klubben får penge for at drive. Nu risikerer klubben så en ekstraregning på grund af en rørskade. Arkivfoto:

Gjøl Gymnastik- og Boldklub har med frivilliges hjælp lavet en tilbygning til Gjøl Hallen, som klubben får penge for at drive. Nu risikerer klubben så en ekstraregning på grund af en rørskade. Arkivfoto:

GJØL:Der er oprør i Gjøl Gymnastik- og Boldklub, efter at økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune har lagt op til, at klubben skal dække udgifterne til en rørskade i den kommunalt ejede Gjøl Hal. I aften er sagen på kommunalbestyrelsens bord, og klubben er utrolig spændt på, hvad afgørelsen bliver her. - Vi er stærkt utilfredse med økonomiudvalgets afgørelse, og vi har arbejdet i kulisserne i håb om at få ændret afgørelsen, siger formanden for Gjøl Gymnastik- og Boldklub, Lars Bo Christensen. Lobbyarbejdet har bestået i at henvende sig til lokalpolitikere, som klubben håber at vinde sympati hos. Ellers får det alvorlige konsekvenser, og ikke kun på Gjøl, forudser Lars Bo Christensen. - Der er andre klubber, som driver endnu ældre bygninger end os. Og hvis det her slår igennem, tror jeg, at de langsomt bliver aflivet. De får omkostninger, som de ikke kan bære, siger han. På Gjøl er situationen den, at hallen er kommunalt ejet, men Gjøl Gymnastik- og Boldklub får omkring en halv million kroner om året for at stå for driften og vedligeholdelsen. I den tidligere Aabybro Kommune var det kutyme, at klubben kunne søge om ekstra støtte, hvis der kom ekstraordinære udgifter. Det er så sket nu, hvor der er kommet rørskade i to omklædningsrum, hvor gulvvarmerørene er gamle og skal udskiftes, ligesom gulvene skal repareres. Et skøn viser, at udgiften løber op i 70.000 kroner plus moms. Børne- og kulturudvalget har indstillet, at klubben får en ekstrabevilling. Så overraskelsen var stor, da økonomiudvalget kom til en helt anden konklusion. - Vi har ikke råd til det. Den halve million, vi får, er i forvejen skrabet. Og så skal man tænke på, at vi ikke engang har en halinspektør ansat. Det meste arbejde udføres af frivillige, siger Lars Bo Christensen. Klubben har ikke en forsikring, der kan dække skaden, og det har kommunen heller ikke. Ifølge Lars Bo Christensen har klubben aldrig fået pålæg om at forsikre sig mod den slags. - Hvis der så var tale om, at vi havde forsømt vedligeholdelsen af hallen, var det noget andet. Men det er jo ikke tilfældet her, siger formanden. De to omklædningsrum er lukkede på grund af skaden, og det har allerede givet problemer. Forleden måtte håndboldpigerne rykke ud af de to tilbageværende omklædningsrum, fordi de skulle bruges af fodboldspillerne forud for en seniorkamp.