Stor værnepligt kan redde Høvelte og Varde kaserner

DF bekræfter, at værnepligten består. 4200 unge skal være værnepligtige. Høvelte og Varde Kaserner får livline

Stor værnepligt kan redde Høvelte og Varde kaserner

Unge danske mænd vil fortsat blive indkaldt til session, og 4200 unge skal frem over ind for at aftjene værnepligt ved forsvaret.

Det er resultatet af den aftale om besparelser på forsvaret, som regeringen, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti ventes at præsentere endeligt fredag.

Det bekræfter Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup.

- Vi er meget glade i Dansk Folkeparti, for det var vores ønske. Det betyder, at vi fastholder vores operative kapacitet, så hæren kan kæmpe på det niveau, den har i dag, siger Marie Krarup til Ritzau.

Dermed skal lidt færre ind for at aftjene værnepligt i forhold til i dag, hvor antallet af værnepligtige ligger på 5000.

Men værnepligten består altså, selvom regeringen havde lagt op til at suspendere værnepligten som en del af besparelser for 2,7 milliarder kroner på forsvaret.

Torsdag skrev flere medier, at regeringen var parat til at bevare en værnepligt for 2300 personer. Men i de sidste armlægninger er tallet altså steget til 4200 værnepligtige.

Det er godt nyt for de store kaserner i Høvelte og Varde, som nu har en markant bedre chance for at overleve. Forsvarschef Peter Bartram skal som del af aftalen udarbejde en ny indstilling i 2013 om, hvilke kaserner der er hensigtsmæssige at lukke.

Derefter skal politikerne træffe en beslutning. Selvom der altså lurer kasernelukninger allerede næste år, så er Høvelte og Vardes chancer for at overleve gode:

- Den indstilling, vi har arbejdet med siden forsommeren, har haft Varde og Høvelte på dødslisten. Men indstilling er udarbejdet under forudsætning af, at værnepligten suspenderes, siger Marie Krarup og fortsætter:

- Nu bliver værnepligten ikke suspenderet, men opretholdt på et højt niveau. Derfor kan anbefalingerne komme til at se anderledes ud, siger Marie Krarup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst