Stor virak: Løkke går på talerstolen efter års fravær

Lars Løkke Rasmussens comeback på talerstolen i Folketinget fik onsdag voldsom opmærksomhed.

Stor virak: Løkke går på talerstolen efter års fravær

Det gik langt fra ubemærket hen, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, onsdag trådte op på Folketingets talerstol for første gang i mere end to år.

Både i folketingssalen og på de sociale medier var politiske modstandere hurtige til at kalde Løkkes comeback på talerstolen historisk.

Det skete under behandlingen af næste års finanslov.

- Chokbølger på Christiansborg: The Eagle Has Landed. Efter 769 dages afsavn er Lars Løkke tilbage på Folketingets talerstol, skriver Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff på Twitter.

Fra talerstolen undrede Løkke sig over, at regeringen ikke formåede at finde frem til et forlig om finansloven med støttepartiet Enhedslisten.

- Det er måske lidt ekstraordinært at tage ordet som privatist, men det er også en lidt ekstraordinær situation, for jeg er ikke i stand til at erindre mig noget nyere historisk fortilfælde, hvor regeringen nu får vedtaget sin finanslov uden opbakning fra sit eget parlamentariske grundlag, sagde Løkke.

- Det må regeringen selv tænke videre over. Men det dækker så over den positive effekt, at vi for første gang siden valget har en finanslovaftale mellem blandt andet mit parti og regeringen. Og det er jeg glad ved, tilføjede han.

Også Jens Joel (S) var hurtig til at reagere på Twitter:

- Løkke siger historisk med bred finanslov. Næsten lige så historisk som Løkke på talerstolen. 768 dages dovenskab og inaktivitet slut?

Løkke gik på talerstolen som privatperson og ikke som formand for sit parti. Derfor var der kun plads til tre bemærkninger fra salen - blandt andet fra Socialdemokraternes Jesper Petersen.

- Jeg mener, det er 768 dage, siden hr. Lars Løkke Rasmussen sidst var på talerstolen. Det er godt, at han har bevæget sig derop, indledte han og spurgte efterfølgende ind til social dumping.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) prikkede til Løkkes rolle i sagen om klimaorganisationen GGGI.

- Er du enig i, at Danmark skal have nultolerance over for brud på antikorruptionsreglerne i Udenrigsministeriet, spurgte socialdemokraten, som har været en af Løkkes største kritikere i sagen.

- Det synes jeg bestemt, og hvis det er det vigtigste, der kommer fra den kant, så er det tankevækkende, svarede Venstre-formanden.

Løkkes fravær fra talerstolen har i længere tid ført til politiske drillerier.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.