Storbritannien godkender Pfizers pille til coronabehandling

En særlig coronapille, som Danmarks også har planer om at indkøbe, er fredag godkendt af briterne.

Anti-Covid pill: government buys a million packs. <i>Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix</i>

Anti-Covid pill: government buys a million packs. Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Storbritannien har fredag godkendt medicinalgiganten Pfizers pillebehandling, der kan bruges til at give mildere sygdomsforløb ved coronasmitte.

Det oplyser MHRA, som er den britiske tilsynsmyndighed for lægemidler og sundhedsprodukter, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Pillen, som den danske regering også har planer om at indkøbe, kan ifølge studier reducere risikoen for indlæggelse eller dødsfald hos særligt udsatte personer med op til næsten 90 procent.

Den er i Storbritannien blevet godkendt til brug hos coronasmittede personer på 18 år eller mere, der har milde eller moderate symptomer, og som vurderes at være i risiko for at få et hårdt sygdomsforløb.

Storbritannien har tidligere godkendt en anden pillebehandling til særligt udsatte coronapatienter. Det er lægemidlet Lagevrio fra selskabet Merck.

Mercks pille reducerer risikoen for indlæggelse og død med omkring 30 procent. Dermed er den tilsyneladende noget mindre effektiv end Pfizers behandling, der altså reducerer risikoen med knap 90 procent.

/ritzau/Reuters