Storbritannien slår ned på hazard-lignende aktiehandel

De britiske finansmyndigheder slår nu ned på gambling-lignende investering, der i Danmark er ureguleret.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Gambling Terninger Hazard Foto: Free/Sergey Mironov / Colourbox

De britiske myndigheder vil slå ned på binær handel, der er en ekstremt risikabel og i Danmark nært ureguleret investeringsform.

Myndighedernes tiltag har givet selskaberne, der udbyder binær handel, voldsomme aktiekursfald. Det skriver den britiske avis The Guardian.

- Vi har alvorlige bekymringer for, at en voksende mængde private handler med disse produkter uden at forstå de risikoen og derfor kan få store, hurtige og uventede tab.

- Derfor indfører vi nu strengere regler for at sikre, at branchens fejl bliver identificeret, skriver britiske Financial Conduct Authority, FCA.

En undersøgelse foretaget af FCA viser, at 82 procent af dem, der handler med produkttypen, tabte gennemsnitligt 2200 pund, 19.500 kroner.

FCA vil kræve mere oplysning om risici, oplysninger om, hvor meget kunder taber og et stop for velkomstbonusser.

I Danmark er den binære handel kendt fra selskaber som Plus500 og BDSwiss, der reklamerer voldsomt på nettet.

Hjemmesiderne tilbyder ofte velkomstbonusser, udsender aggressive salgsvideoer og lover guld og grønne skove.

Produktet, de udbyder, er en investeringsform, hvor kunderne spekulerer i, om et værdipapir stiger eller falder i værdi efter en given periode.

Men der er ingen reelle værdipapirer bag handlerne, og "investoren" mister hele sin investering, hvis vedkommende taber.

- For os at se har det ikke noget med investering at gøre. Det er ren kasino i nye klæder. Og det er svært at gennemskue, hvad ens odds er, sagde seniorøkonom ved Forbrugerrådet Tænk Troels Holmberg tidligere i år om hjemmesiderne til Ritzau.

I Danmark er hjemmesiderne de facto ikke reguleret. Spillemyndigheden gør det ikke, fordi der teknisk set er tale om investering.

Og da selskaberne som oftest er placeret på Cypern og har en cypriotisk banklicens, gør Finanstilsynet det heller ikke.

Ifølge The Guardian har FCA's annoncering af skærpet regulering sendt aktier i selskaber, der lever at af udbyde binær handel, ned med 28-32 procent på børsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.