Store appelsindag nærmer sig

11. december er der ”Store Appelsindag” i Stagstrup Gårdbutik. Foto: Ole Iversen
16. november 2016 16:25

Af Ole Iversen.

Store saftige søde solmodne juleappelsiner, ja tænderne løber jo nærmest i vand ved tanken. For sjette gang ruller appelsinerne i Stagstrup, og en liflig duft af citrus, kaffe og klejner breder sig til årets store appelsindag, søndag 11. december hos Thy Gårdbutik.

For sjette gang er leverandøren, eller mellemmanden, Thys turistchef Ole Riis, der selv er appelsinavler i nærheden af Valencia i Spanien. Og han garanterer at det årets appelsiner smager så juleenglene synger i ørerne på en. De hænger endnu på træerne, og bliver ikke plukket før bilen nærmest holder og venter på at køre dem til Thy.

- Det giver god smag og sødme, lyder det fra den begejstrede turistchef.

Appelsinerne er dog ikke fra hans egne 100 træer, idet den gen plantede orangeplantage endnu ikke er stor nok til at levere.

- Men om to-tre år får jeg selv appelsiner med til Thy. Jeg har en god ven til at levere appelsiner i stedet, men hans er lige så gode som mine, siger Ole Riis.

Appelsinerne køres med kølebil og er kun 5-6 dage gamle, når de ankommer til Immersens gårdbutik.

Med i lastbilen er også andre spanske lækkerier: klementiner, oliven og olivenolie, spanske ris, og som noget helt nyt i år: "Jabugo" skinke fra de sorte fritgående iberiske grise.

Man kan købe ved døren, men vil man være sikker på få nogle spanske lækkerier til julebordet, så er bestillingsfristen 24. november.

Appelsindagen i Stagstrup fejres med gratis kaffe eller the og smagsprøver på lokale specialiteter den 11. december.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...